Danmark!

None

Imorgon bär det av till mitt älskade Danmark igen!

Fantasyklubben - juli 08

Yey, en ny Rolig bok!

Den sista kontinenten av Terry Pratchett
en roman om Skivvärlden.
Baksidetext: Det här är Skivvärldens sista kontinent, en skapelse för sig.
Det är hett. Det är torrt... väldigt torrt. En gång fanns det något som kallades Det Våta, men det tror ingen längre på. Praktiskt taget allt som inte är giftigt är dödligt. Men det är ändå det bästa stället i världen.
Och det kommer att försvinna om bara några dagar, om inte...
Vem är hjälten som korsar den röda öknen? Mästare i fårklippning, hästkarl, ölpimplare, stråtrövare och någon som till och med skulle äta den lokala specialiteten köttpaj i ärtsoppa med tomatsås när han är nykter? En man i hatt, vars Bagage följer honom på små ben, och som står i begrepp att ändra historiens gång genom att hindra en swagman från att stjäla ett får vid en billabong?
Ja, allt som kan rädda denna plats från en vindpinad domedag är Rensvind, den oduglige trollkarlen som inte ens kan stava till trollkarl. Den ende kvarvarande hjälten.
Så... no worries. Eller?

Böcker A-Ö: femte bokstaven

Femte bokstaven ut är S.

Skriet från vildmarken
av Jack London
En av mina absoluta favoriter. Jag har hittills inte läst nån bok som frambringar så många känslor inom mig som denna. Den fick mig både att skratta, hålla andan av rädsla och gråta.

Sharon Sala
För deckaren som fick mig att titta över axeln när jag var ensam ute, Spår i snön.

Skönheten
Jag har alltid älskat Skönheten och Odjuret. Hon blev nån jag kunde känna igen mig själv i antar jag. Tittade faktiskt på filmen för ungefär en vecka sen. ^^


Se "hela" utmaningen hos Malin

Bokrecension - SökarenSökaren

Terry GoodkindDen onde Mörken Rahl söker med hjälp av Ordens tre skrin att skaffa sig oinskränkt makt. Rahl har släppt loss så våldsamma krafter att de kan ödelägga allt, men han vill hellre låta världen gå under än att misslyckas.

Den ende som kan stoppa honom är vägvisaren Rickard Skiffer som plötsligt tvingas lämna sin enkla tillvaro i Västland och kastas in i en värld fylld av motsättningar. Motsträvigt accepterar Rickard sin nya roll som Sökaren, sanningens och frihetens förkämpe i en värld där mörkrets och ondskans makter hotar att ta herraväldet.

Tillsammans med sin gamle vän Zedd och den gåtfulla flickan Kahlan beger sig Rickard till Midland. Där väntar oerhörda utmaningar som ingen av dem ännu kan ana innebörden av.


En typisk fantasy med kampen mellan det goda och det onda, det onda ser nästan ut att segra men just då lyfter det goda svärdet ännu en gång och... ja, ni fattar vinken.

Den är verkligen välskriven och detaljrik. Man kan snabbt och enkelt leva sig in i boken och skapa sig en bild över alltihop.

Rickard är en härlig karaktär med sitt oerhörda lugn och logiska tänkande. Men han förvånade mig flera gånger då han i allvarliga situationer kan vara så väl seriös som retsamt humoristisk.

Kahlan å sin sida utstrålar ett otroligt lugn men kan ha en ganska kort stubin. Jag uppfattar henne lite som en pessimist då hon för det mesta ser till det värsta som kan hända. Hon måste även brottas med sina känslor för Rickard, något som jag tror de flesta tjejer kan leva sig in i. Ska hon berätta eller skulle det bara förvärra saker och ting?

Jag vet inte riktigt vad mer jag kan säga om boken. Läs den! Den är ett måste för fantasyfreakz. Kan läsas av både killar och tjejer. Rekommenderar er att ha läst lite fantasy innan för det blir en del att hålla reda på, ingen barnbok men ungdom och uppåt typ.


Betyg: *****


Bokrecension - Damernas detektivbyråDamernas detektivbyrå

Alexander McCall SmithMma Ramotswe är inte vilken kvinna som helst. Hon är Botswanas första kvinnliga privatdetektiv, faktiskt Botswanas första detektiv över huvud taget.

Precious Ramotswes metoder är en smula okonventionella, men med klokhet, sunt förnuft och fenomenal förmåga att få folk att öppna sig hjälper hon vanliga människor med deras bekymmer. Förlupna äkta män, försvunna barn, falska fäder och stulna bilar - inget är för stort eller för smått för Mma Ramotswe.


Alla som läst den här boken håller nog med om att det är en deckare för sig. Förutom de kanske like "enklare" fallen, jämfört med andra deckare med deras mord och gisslandraman, så får man veta ganska mycket om Afrika. Hur det är att leva där, deras seder och bruk osv. Detta är inbakat på ett snyggt sätt i berättelsen och jag, som varken gillar eller är särskilt duktig på geografi, har faktiskt lyckats lära mig en hel del om landet.

Man får även läsa om Mma Ramotswes uppväxt, hennes far som arbetade i gruvorna och hur gruvarbetarnas liv oftast såg ut.

Mma Ramotswe själv är snabbtänkt och använder sig av unika, och för det mesta otroligt enkla, metoder för att lösa fallen hon tar sig an. Hon har ett härligt sinne för humor och är absolut en karaktär som jag ser fram emot att lära känna bättre i följande böcker i serien.

Varmt rekommenderad till alla som gillar att läsa! Man behöver definitivt inte tycka om deckare för att gilla den här boken.


Betyg: *****


Här har ni lilla My

Hittade denna hos Erika

logo
Hvem er du i Mummidalen?

Mitt resultat:
Lille My
Du er Lille My! Du elsker spenning og er veldig rampete. Du er også veldig direkte og sier ofte ting rett frem uten å tenke over hvem du kan såre.
Ta denne quizen på Start.no

Böcker A-Ö: fjärde bokstaven

Fjärde bokstaven ut är B.

Broken English
av Stewart Clark
Rolig bok om felsägningar, skyltar osv. Ett exempel är citatet "I tried to screw the ball in the goal."

Shane Brox
För de annorlunda och roliga kokböckerna, Den magiska kokboken och Tomtefars stora kokbok.

Ben
En av de tre modiga barnen i Sebastian Rooks böcker om Vampyrguden. Tycker han är värd att nämnas.

Böcker A-Ö: tredje bokstaven

Tredje bokstaven ut är C.

Carrie
av Stephen King
Min absoluta favoritbok av King, åtminstone för tillfället.

Eoin Colfer
Faktiskt min favoritförfattare inom genren science fiction med böckerna om Artemis Fowl.

Carrie
En, till början, skygg och ganska rädd tjej. Men som, när de andra går över gränsen, visar just hur skrämmande hennes kraft är. Ni hittar henne i boken med samma namn av Stephen King.

Hem, ljuva hem...

Då var man hemma från husvagnssemestern då. Varit skoj, köpt lite böcker bla., skriver upp vilka här nedan;

Maisie Dobbs av Jacqueline Winspear
deckare

Gravkamrarna i Atuan
av Ursula K. LeGuin
Den yttersta stranden
av Ursula K. LeGuin
andra och tredje delen i Övärlden
fantasy

Vinden är min mor
av Bear Heart & Molly Larkin
"en indiansk schamans liv och lära"

Nåt mera ni vill veta om min lilla "utflykt"? ^^
Förresten, är det nån som vet vad de andra böckerna om Maisie Dobbs heter? Vill gärna veta.

Man ska ha husvagn...

Då var det dags att åka på semester igen. Fast den här gången lämnar vi inte Sverige. Åker på husvagnssemester. Vi (mina föräldrar och jag) har beslutat oss för att åka neråt landet, typ Blekinge eller Skåne. Får se var vi hamnar nånstans.


Hästmannen

Tittar just nu på Hästmannen på TV2. Jisses, vilken flummig gammal gubbe! Han är ju helhärlig, såå himla häftig! Han bor ensam i Småland och lever det gamla hederliga bondelivet. Inga maskiner och moderniteter. Han kör med kraftiga arbetshästar, mjölkar kossan direkt i hagen med en spann och sover i kökssoffan. Hans liv är vad jag brukar kalla för livet förr i tiden.
Jag vet inte hur jag ska kunna beskriva honom, om ni tittar på det så förstår ni. Men en häftig gammal smålänning det är han! Han har min fulla respekt!

Månadens Fantasy - juni 08

Det skulle egentligen ha blivit ett par bokrecensioner till i juni. Jag läste ett par böcker under min resa till (och från) Italien. Men jag hade sista kapitlet kvar i alla böckerna så istället för att krångla så skriver jag dem under juli trots allt.
Då kan ni säkert räkna ut att utmärkelsen Månadens Fantasy inte går till nån bok eftersom jag inte direkt läst ut nån fantasy den här månaden... Borde jag kanske sluta upp med den här utmärkelsen? Kanske byter ut den till Månadens Bok... Får se hur det blir.


Böcker A-Ö: andra bokstaven

Andra bokstaven ut är P.

Pelle Svanslös
av Gösta Knutsson
Finns det nån gulligare och snällare katt? Nä, jag tror inte det. Fick böckerna för ett bra antal år sedan av min dåvarande pojkvän.

Terry Pratchett
En av mina favoritförfattare. Hans böcker får mig alltid att skratta, älskar verkligen karaktären Nanna Ogg som bl.a. återfinns i Herrskap och häxor.

Precious Ramotswe
Rolig, snabbtänkt och ganska cool privatdetektiv i Alexander McCall Smiths böcker om Damernas detektivbyrå.

Böcker A-Ö

Malin som förut höll i Bokfemman har nu börjat med Böcker A-Ö! Första bokstaven ut är W.

(The Complete) Winnie-the-Pooh av A.A. Milne
En underbar och gullig bok om den smärre förvirrade och honings-älskande björnen Nalle Puh.

Tad Williams
Fick precis boken Skuggspel och kunde inte låta bli att välja just denna författare, väldigt nyfiken på honom.

Fantasyklubben - juni 08

Vilken fin present nu när man kommit hem, en bok! *s*

Skuggspel av Tad Williams
fjärde delen i Skuggmark.
Baksidetext: Kungafamiljen Eddons rike Sydmark är hotat och kungen själv sitter fängslad i främmande land. Hans unga ättlingar måste axla det tunga ansvaret att försvara landet, men prinsessan Briony tvingas fly och prins Barrick tas tillfånga under strid mot det invaderande Skuggfolket.
Under sin flykt förklär sig Briony till pojke och slår sig ihop med ett resande teatersällskap. Dramatiska omständigheter gör att hon arresteras, misstänkt för spioneri.
Prins Barricks öde i fångenskapen verkar utstakat: han ska offras för att hans motståndare ska kunna öppna en port till dödsgudens rike.
Briony och Barrick ställs inför svåra prövningar i kampen för sitt land, inte minst ifråga om vem som är vän och vem som är fiende...

RSS 2.0