ADHC

Någon som såg Parlamentet ikväll? De hade en duell gällande böcker/e-böcker och jag fullkomligt älskade denna kommentar levererad av Babben Larsson.

ADHC - litterärt rubbad

Bokrean VT11

Då var vårens bokrea här igen! Fast vår och vår... det är fortfarande kallt och vitt utanför mitt fönster så det känns lite fel att kalla det något annat än vinter. Men bokrean låter sig i alla fall inte hindras av detta.
Tog just en titt i Science Fiction Bokhandelns reakatalog och oj, vad många fantasy som jag ville ha! Men det här årets bokrea blir det tyvärr inga nya titlar för lilla mig. Min ekonomi ligger närmast på minus för tillfället. Inköpande av litteratur får helt enkelt vänta. Suck. Det är inte lätt att vara fattig student. Är i full gång att leta extrajobb just nu. Jag behöver ett jobb! Med lön!!

Det är lite typiskt att så många titlar som jag faktiskt vill läsa ska reas ut just som jag inte har råd att köpa de.

Blir det något inhandlat på bokrean för er andra? Kanske ni redan skickat iväg ett par beställningar?!

Böcker vart än ögat ser...

Ja, det är verkligen böcker spritt över hela mitt rum just nu! Åtminstone känns det så. Drunknar i recensionsexemplar för tillfället. Hur ska jag hinna läsa alla?!

Tror dessutom att jag håller på att bli dålig. Usch.

De laglösa av Chris PowlingDe laglösa

Chris Powling


James Elroy Hornet är en livsfarlig brottsling och den bäste skytten i Vilda Västern. Nu är han ute efter Gil, som har råkat komma i hans väg…

En lättläst bok för de äldre barnen. En innehållsrik historia på få sidor som fångar läsarens intresse.

Betyg: ***
Gästrecensent:
Snowstorm


Vackra titlar

Bokbabbel gjorde en lång, fin lista över vackra titlar som står i hennes bokhylla. Rolig idé, tänkte jag, och så här kommer några av mina egna favorittitlar! ;)

Den oändliga historien
Fallen ängel
I taket lyser stjärnorna
Och jag läste att det var omöjligt att leva lycklig förutan dig

Someplace to be Flying
Stardust
Stormblomma
Vad är så skört att det bryts om du säger dess namn?
Vindsträdgården
Vingklippt ängel
Vägen följer hjärtat


Böcker och romantik

Läste ut boken Så går en dag ifrån vårt liv och kommer aldrig åter av Jonas Gardell häromdagen. Recensionen kommer nog dröja några dagar dock. Vet inte riktigt hur jag ska formulera mig om boken, det känns som om jag måste tänka efter lite och verkligen få gå igenom vad jag läst. Men jag tyckte väldigt mycket om den och den var inte svårförstådd på något sätt.
Köpte dessutom Hjärtat får inga rynkor av Mark Levengood! Tyckte ju så hemskt mycket om hans senaste så jag bara måste läsa hans andra böcker också. :) Fast den får vänta tills jag har läst ut lite recensionsex. etc.

Just nu håller jag på att läsa klart Frost av Maggie Stiefvater och efter den blir det troligen Nick & Norahs oändliga låtlista av Rachel Cohn & David Levithan samt någon mysig fantasy.
Det är så mycket romantik i fantasy- och vampyrgenren just nu. Inte för att det är något dåligt, det har getts ut flera riktigt bra böcker, men jag föredrar ändå de båda genrerna lite mer neutrala. Det får gärna finnas med romantik, men då vill jag helst se den i bakgrunden. Det känns lite trist ibland när romantiken nästan tar över temat i så mycket vampyr-/fantasylitt.


Klatchiga rubriker har aldrig riktigt varit min starka sida...

RSS 2.0