En liten uppdatering

Sitter just nu och läser i recensionsexemplaret jag hittade i brevlådan häromdagen - Michelle Paver är tillbaka med en ny serie - samtidigt som A Rocket To The Moon spelar i bakgrunden. Framför mig på köksbordet ligger en annan bok, vars författare är ny för mig, och på nattduksbordet i mitt sovrum ligger Eld av Mats Strandberg och Sara Bergmark Elfgren. Från den senare kan man skymta toppen av ett svart bokmärke...

Blogg.se har förresten gjort en hel del ändringar här på sidan. Jag gillar den nya stilen - finner det bl.a. enklare att posta ett inlägg och läsa nya kommentarer, och jag kan nu svara mer direkt på en kommentar som ni kanske lagt märke till.

Percy Jackson - Född till hjälte av Rick Riordan


Percy Jackson – Född till hjälte

Rick Riordan


Percy Jackson har ADHD och dyslexi, och han vet att hans verklighetsuppfattning inte är som alla andras. Men det som händer när han är på studiebesök i New York är bara för mycket! Plötsligt förvandlas hans elaka mattelärare till ett monster, ett riktigt monster som inte vill annat än att ta livet av honom. Bokstavligen.
Snart börjar andra oförklarliga saker hända Percy, och sanningen om hans far kryper fram – Percy är född till hjälte!


Då jag sett filmatiseringen innan jag läste boken så var jag lite tveksam till vad jag skulle tycka, men jag gillade verkligen den här boken enormt mycket. Den skiljer sig en hel del från filmen – även om det så klart är samma story. På sätt och vis är det roligt att jag såg filmen först då jag kunde jämföra vad skillnaderna undertiden jag läste.
Det är en medryckande berättelse med den där härliga blandningen av humor och spänning. Ja, spänning. För trots att jag sett filmen kände jag mig fortfarande nervös ihop med karaktärerna i boken så fort något höll på att hända. Roligt är dessutom att man får lära sig om grekisk mytologi.
Jag rekommenderar absolut den här boken. Både till äldre och yngre läsare som tycker om denna genre. Vill man ha något roligt, spännande och inte alltför svårläst så är den här boken underbar. Och även om jag tycker om filmen så är boken fortfarande bäst.

Betyg: ****


Dax att återgå till verkligheten

Jaha, då var sommaren över! Som vanligt gick det alldeles för fort. Var en hel del regn i början, men spenderade slutet på Öland och där var soligt och varmt. Otroligt skönt. Bara vara, inte behöva bry sig om något annat utan bara kunna njuta av stunden.
Den här veckan har jag haft tre tentor och nästnästa vecka är det kursstart på universitetet igen för min del. Känns verkligen inte lockande, måste jag erkänna.

Men först ska här bli lite bokrecensioner! Den första kommer dyka upp ikväll. Hittade dessutom ett paket i brevlådan imorse med ett nytt recensionsexemplar - mer om det kommer senare i ett inlägg, lovar - så det var en trevlig överraskning.

Hoppas ni alla haft en underbar sommar!

RSS 2.0