Värdar från andra världar och lite zombieromantik

Idag var jag och såg The Host. Måste säga att den var faktiskt bättre än jag förväntat mig. Tyckte verkligen om filmen, den var välgjord och fängslande. Fick förresten påpekat för mig av min gästbloggare, Snowstorm, att de där små vita värdarna påminner om de där små sakerna i Avatar.
När jag var liten brukade min pappa säga att det gick att se på godispåsen hur bra filmen var - ju mindre godis som var kvar desto sämre var filmen.
 
Nästan hela godispåsen var kvar efter filmen idag.
 
Jag måste absolut läsa boken nu! Men först har jag några andra böcker att läsa ut och recensera. Berättelser från Engelsfors ligger på skrivbordet och väntar på att recenseras. Sen har jag även beställt Warm Bodies av Isaac Marion. Den boken hade jag inte hört talas om förrän jag såg filmtrailern och fick veta att även denna var baserad på en bok. Lät ju väldigt annorlunda och spännande med zombieromantik, tänkte jag, och bestämde mig således för att införskaffa titeln.

Från besvärjare till aliens

Jag och en kompis var och såg Beautiful Creatures i början av mars. Vi tyckte båda om filmen, den var rolig och hade häftiga effekter. Dock blev jag lite besviken då det saknades en hel del från boken som jag gärna hade velat sett i filmen. Vart tog sången vägen? Varför kunde de inte höra varandras tankar? Det hela var lite hoppigt. Min kompis, som inte hade läst boken innan, uppfattade att det ibland var svårt att hänga med i vad som hände och varför.
Filmen var okay, men boken var fantastisk. Kanske gjorde detta att jag hade väldigt höga förväntningar på filmen. Men det var i alla fall roligt att se den.
 
Idag hittade jag ett kuvert med fribiljetter till en annan film i brevlådan...
 
 
The Host. Baserad på boken med samma namn skriven av Stephenie Meyer, författaren bakom Twilight-serien.
Jag har funderat fram och tillbaka på om jag vill se denna film och efter att ha sett trailern så bestämde jag mig för att jo, jag vill nog det. Därför var det lite extra roligt att bli överraskad med två fribiljetter till filmen.
Tack så mycket, Noble Entertainment!
Den här gången har jag inte läst boken innan så jag har inga direkta förväntningar. Men det ska bli spännande att se filmen. Får bli till att läsa boken i efterhand sen, lite omvänd ordning.
 
Ni kan läsa mer om filmen på SF bios hemsida.

RSS 2.0