Vampyren från Croglin av Terry DearyVampyren från Croglin

Terry Deary


Skrik i natten. Skuggor i månskenet. Alla viskar om den skrämmande vampyren från Croglin, men väntar en ännu mörkare hemlighet i skuggorna? Det är vad Tom och Alice måste ta reda på…

Denna lättlästa ungdomsbok är en återberättelse av en myt från ett äldre England. Berättelsen är spännande, absolut, men också väldigt intressant. Jag hade aldrig hört talas om den här mytomspunna vampyrlegend innan jag läste boken.
Jag tycker det är roligt när man skriver en bok av en myt på det här sättet. Särskilt när den görs till barn-/ungdomsbok, då så många fler kan ta del av den.
Gillar du vampyrer så är detta en rolig bok. Men den är främst riktad till en yngre läsarkrets, eller om man har lässvårigheter. Men rekommenderad om man t.ex. vill introducera sitt barn för vampyrer.

Betyg: ****


Om ni är nyfikna på den 'riktiga' myten, The Phantom Of Croglin Grange


Hundöron eller bokmärke?

Choklad. Det tillhör en av de saker jag aldrig äter samtidigt som jag läser. Eller munkar. Det skulle jag heller aldrig äta under tiden jag läste en bok. Fläckar och märken, det är verkligen inte något jag uppskattar i mina böcker. Jag är rentav allergisk mot det. Böcker ska, enligt mig, behandlas med omsorg och försiktighet. Respekt. Rena, hela vita blad. Utan kladdig choklad eller kletig sockersmörja. Bokmärken istället för hundöron. Inga knäckta ryggar.
Hur ser ni på det? Hundöron eller bokmärken, vad väljer ni? Har ni några matregler angående läsning?


Blogg(y)

Fick just ett mail som påminde mig om att jag ju äger en mikroblogg! Det hade jag helt glömt bort.

Zirathi in mikrokosmos

Ibland bara måste man av David LevithanIbland bara måste man

David Levithan


Paul har det inte lätt just nu. Hans bästa vän Joni har dumpat honom och hela gänget för den där Chuck! Och Tony, hans andra bästa vän, är inspärrad i huset av sina hysteriska föräldrar för att omvändas. Och Noah sedan. Noah med de grönaste gröna ögon vill inte se honom längre eftersom han råkade kyssa sitt ex Kyle i skolans städskrubb. Rörigt värre! Och mitt i alltihop ska han hinna förebereda Glada änkans fest med döden-tema.

”Helt fucking underbar!” – det var de första orden ut ur min mun efter att jag läst den här boken. Kanske inte den mest raffinerade kritik jag gett, men jag tycker faktiskt de tre orden beskriver den här boken närmast perfekt.
Levithan lyckas förmedla starka känslor utan ett invecklat språk och berättelsen håller ett relativt jämt tempo rakt igenom som gör det lätt att hänga med. En skön och rolig story helt enkelt.
Jag tror den här boken skulle kunna göra sig väldigt bra filmatiserad. Med rätt regissör och skådespelare så kunde den bli en riktigt bra romantisk komedi.
Gillar man humor och romantik så rekommenderar jag varmt denna bok. Om jag hade litterära favoriter så skulle den här stå högt på listan. Underbar läsning för såväl unga vuxna som för de lite mer mogna läsarna.

Betyg: *****


Leka med ord

Social
Naturlig
Öppen
Fantasyfreak
Romantisk
Initiativrik
Drömmare

Mitt bloggalias i 'ordform'
Lånad från Bokbabbel

Nya böcker i vår!

Efter att ha snokat igenom de många bokförlagens hemsidor fann jag dessa två titlar;Angelologi - Änglarnas tecken av Danielle Trussoni
Sankta Rosa-klostret, New York, nutid. En dag när den 23-åriga syster Evangeline utför sina sysslor i klostrets bibliotek hittar hon en brevsamling som förändrar hennes liv. I breven, som är från andra världskriget, upptäcker Evangeline något ofattbart: i generationer har det pågått en kamp mellan änglar och människor. En kamp som hon själv, utan att veta om det, varit högst inblandad i redan från födseln. Samtidigt närmar sig ett stort antal bevingade varelser klostret. Kan Evangeline med hjälp av ledtrådarna som döljs i breven hitta det föremål som kan avgöra striden och rädda mänskligheten?
Damm Förlag


Night World - Att lura döden av L.J. Smith
Poppy och James har varit bästa vänner sedan dagis och Poppy tror nog att de vet det mesta om varandra (förutom att hon faktiskt är kär i honom).
Men allt vänds upp och ner när en läkare upptäcker att Poppy har cancer. Hon befinner sig i det sista stadiet och har troligen bara några veckor kvar att leva. Och hon är bara 16 år! Hon vill verkligen inte dö och James upptäcker att han inte heller står ut med att Poppy inte skulle finnas i hans liv. Och just James har faktiskt en möjlighet att rädda henne. På sätt och vis.
James är nämligen vampyr, eller en lamia, och han skulle kunna göra Poppy till vampyr också. Om hon tror på honom och vill ... och om han klarar det innan hon dör av sin sjukdom!

Bonnier Carlsen


Verkar de inte fasansfullt spännande?! Jag vill så hemskt gärna få sätta tänderna i de båda! Typisk Snöfrid-litteratur detta. ;)

Den försvunna hästen av Pia HagmarDen försvunna hästen

Pia Hagmar


Plötsligt sätter sig Myggan upp med ett ryck. Det är så oväntat att Aron blir rädd.
- Vad är det? viskar han från sin plats i höet.
- Jag vet inte riktigt, viskar Myggan tillbaka. Jag tyckte att jag hörde något.
Försiktigt kryper hon mot höloftets öppning för att kika ut. Aron suckar. Det enda han vill är att få sova. Men plötsligt hör han också ljudet, ett svagt brummande som närmar sig.
Han ålar snabbt bort till Myggan. Det är så mörkt det kan bli en augusti-natt, men på avstånd syns ljuset från två strålkastare.
- Det är en bil, säger Myggan. Den måste vara på väg hit för vägen tar slut här.
- Tänk om det är tjuvarna. Vi måste gömma oss, väser Aron. Skynda dig!


Deckare har aldrig varit en favoritgenre hos mig. Men det finns nästan alltid undantag! Dalslandsdeckarna är ett exempel. Detta är en fantastisk serie ungdomsdeckare. Jag kom först i kontakt med Hagmars böcker genom högläsning för min brorsdotter som verkligen älskar den här serien.
Böckerna är medryckande vare sig du är ung eller gammal läsare. De är skrivna med en härlig blandning spänning och humor, aldrig för läskiga för de yngre läsarna och heller aldrig tråkiga för de äldre. Språket är lättsamt och formulerat på ett sådant sätt att böckerna fungerar lika bra för högläsning som att barnet läser självt. Jag rekommenderar dock högläsning för att böckerna ger en rolig gemensam läsupplevelse.

Betyg: ****


Det bidde en till..!

Då har jag varit en sväng på Magasinet igen! De har nu ett helt rum på övervåningen fyllt med böcker. ;)


ett litet smakprov...

Köpte bara en bok idag dock. En pocket för 5 kr, billigt! Namnguiden - mest för skojs skull.
Fick veta att den 29 januari så ska de tydligen fira treårsjubileum och kommer då ha "köp tre, betala för två"-kampanj på alla böcker!

Jag vann!!

Idag när jag gick ut till brevlådan hittade jag ett paket från Fritz Ståhl - en ny trevlig bokhandel här i cyberspace! Gissa om jag blev lycklig! Det var min vinst från deras pockettävling. :)

Vinsten (som ni kan se på bilden nedan) bestod av följande:
Nära hem av Alice Munro (en novellsamling)
Hundraåringen som klev ut genom fönstret och försvann av Jonas Jonasson
Den första är helt ny för mig, men den andra har jag hört mycket om och både jag samt min gästskribent Snowstorm är väldigt sugna på att få sätta tänderna i denna.
Förutom dessa fick jag även ett litet fint bokmärke. Perfekt!

Tackar så hemskt mycket för vinsten!!


klicka på bilden för större storlek

Bok blir Film

Jag läste igår (blogg.se ville tydligen inte posta detta inlägg då dock!) hos Bokfreak att boken Imorgon, när kriget kom - första delen i en serie bestående av sju böcker skrivna av John Marsden - kommer ut som film nu i vår.
Spännande! Jag har bara läst första boken, men den gjorde ett stort intryck på mig och jag ser verkligen fram emot att se filmatiseringen. :)

Filmen har Sverigepremiär den 8 april och om ni inte har läst någon av hans böcker så hittar ni en länk här - Imorgon, när kriget kom

Bloggen 3 år!

Happy third Birthday my dear little blog! :)


bild hittad hos WiccanElements.com


Ett nytt år...

...dags att lägga det gamla bakom sig och börja på ett nytt, blankt blad i livets stora krönika.


Mina nyårslöften för 2011:
Komma igång med läsandet igen
Träna ordentligt (detta måste vara ett av de vanligaste nyårslöftena)
Skaffa ett jobb
Ta körkort

Har ni avlagt några nyårslöften? I så fall, vilka?Pinsamt nog blev det bara 13 böcker lästa för mig under 2010. En lista över vilka det är hittas här - Lästa 2010

RSS 2.0