Mhm..?

Vet inte riktigt vad jag ska skriva. Kände bara för att blogga lite.
Det var världsbokens dag i onsdags, den 23 april. Fast det vet ni nog redan. ^^ Men ni kanske inte vet att jag var i tidning då? I Corren närmare bestämt. Tror det var i a-delen, kommer tyvärr inte ihåg vilken sida. Jag blev intervjuvad om min favoritbok. Har nämt här på bloggen tidigare att jag egentligen inte har någon favoritbok, men eftersom de fråga så snällt så tog en som jag tycker väldigt, väldigt mkt om. Det blev Dhampir skriven av Barb & J.C. Hendee. Blev faktiskt nöjd med mitt svar, även att de kunde skippat bilden...
För övrigt så tänkte jag be er om hjälp. Som ni kan se läser jag just nu i hela 5 st fantasyböcker. Men jag har fått ångest och lyckas inte välja vilken av dem jag ska fortsätta i/läsa ut först, vilket resulterar i att jag inte läser någon. Kan ni hjälpa mig välja? Snälla!

Tack på förhand iaf och om ni skulle råka läsa/har läst min lilla intervju i Corren så är ni välkomna med kommentarer (om ni skulle ha några).


Caspian, prins av Narnia

Caspian, prins av Narnia

Kampen fortsätter!

Bokrecension - Monsterflickan "Blodsband"


Monsterflickan - Blodsband

Stefan LjungqvistDe flesta i skolan tycker att Mira är ful och konstig. Och i mörkret om nätterna, då håret växer så snabbt att det svider i skinnet, naglarna blir långa, gula och spetsiga och tänderna växer så det knakar i käkarna, undrar hon om de inte har rätt.

Det är då Mira önskar att hon kunde få vara som alla andra.

Men den present hon får av en okänd släkting på sin elvaårsdag gör hennes liv ännu svårare och hon undrar över vem hon egentligen är och var hon kommer ifrån. Till slut vågar Mira fråga sin mamma om hon är adopterad.


Första boken i serien om monsterflickan Mira.

Den är inte så lång och går snabbt att läsa, tog mig knappt två timmar. Men det slutar trots det aldrig hända något, spänningen ökar närmare bestämt för varje sida.

Hon har det inte lätt, varken hon är i skolan eller hemma känner hon sig ovälkommen och utanför. Boken är välskriven, men med ett lättsamt språk och det är verkligen lätt att leva sig in i Miras situation. När hon gråtande önskar att hon kunde få vara som alla andra så blev till och med jag tårögd.

Men Mira bestämmer sig för att lämna det bakom sig, rädda sin bror och hitta sin familj.

Ja, vad kan jag säga (förutom att jag suger på att skriva bokrecensioner ^^)? Var det något av detta som tilltalade dig? Tveka inte, läs boken! Den är absolut värd det. Den är klassad som en barn-/ungdomsbok men jag tycker den fungerar lika bra för äldre med sin fantasi i behåll.


Betyg: *****


Bokrecension - Skurken i datorn


Skurken i datorn

Margaret Mahy"Plötsligt hörde Alvar ljudet av ett ondskefullt skrockande skratt. Han kastade en blick åt sidan. Någon gick med långa kliv bredvid honom - någon underligt skugglik."

Alvar har fått i läxa att skriva en berättelse. Han hittar på att skriva om en figur som han kallar Sigge Skumrask. Alvar blir väldigt förvånad när Sigge plötsligt en dag dyker upp i verkligheten. Finns han eller finns han inte? Sigge vill i alla fall lägga sig i handlingen. Och då blir det rörigt...


Jag vet inte hur många gånger jag har läst den här boken nu. Det är över ett tjugotal iaf. Men det är verkligen en rolig bok, det gör ingen skillnad vilken ålder du är i. Den får mig fortfarande att skratta trots att jag minst sagt kan den utantill vid det här laget. Bra mix av verklighet och fantasi, sättet Alvar uppfattar Sigge som verklig på och pratar med honom stämmer väldigt bra in på hur ett barns syn på verklighetens vs. fantasins världar. Åtminstone enligt min åsikt. Men den är varmt rekommenderad att läsa. Fungerar även utmärkt som god natt-saga att läsa för barnen eller varför inte ge den till den som precis lärt sig läsa. Läs den!


Betyg: *****


Pocketutbyte..?

Läste på Petras blogg om ett pocketutbyte och tyckte direkt att det lät roligt! Men så finns det ju två problem för mig där. För det första vill jag inte ge bort någon av mina älskade böcker och för det andra så har inte jag sex kompisar som läser böcker... överhuvudtaget. *suck*
Funderar nu på om jag ska försöka få starta något liknande med ett par kompisar där man istället lånar böckerna. Om jag exempelvis lånar ut en bok till person ett så lånar den i sin tur ut en bok till person två o.s.v. Ni förstår säkert hur jag tänker. Gäller bara att jag lyckas övertala några av mina kompisar som faktiskt läser, det blir nog tyvärr bara två max tre personer. Jag har ju förresten mina "regler" när jag lånar ut en bok; Inga hundöron! Inget kladd med pennor, choklad etc.! Inga knäckta ryggar! Inga skrap-/rivsår! Jag vill ha tillbaka boken i samma skick som jag lånade ut den i. Jag har för tillfället bara tre personer som jag frivilligt lånar ut en bok till... börjar misstänka ett smärre problem redan nu. ^^
Men jag skulle verkligen uppskatta att få höra era tankar om denna idé. Är den bra eller dålig? Tror ni det skulle fungera? Alla åsikter är varmt välkomna!

Komiska Tolkien

Ledsen för den fantasilösa rubriken, men jag orkade inte tänka. ^^
Börjar förresten ändra mitt sätt att skriva som ni kanske märker. Vill ha min egen stil, det känns inte bra när jag försöker skriva för "vuxet" om ni fattar.
Men för att komma till saken så har jag precis inhandlat ytterligare en bok. Jippi! Titel och författare kommer här:

Härsken på ringen av Henry N. Beard och Douglas C. Kenney

Har funderat på att köpa den ett tag nu och idag beslöt jag för att göra det. Den verkar väldigt rolig och jag hoppas verkligen att den är det oxå. Skulle vara trist annars.
Men ni får väl se vad jag tycker om den när jag läst den. ;)

Fantasyklubben - mars 08

Beslöt mig för någon månad sen att jag skulle gå med i Fantasyklubben. Idag fick jag min välkomstbok och dessutom första boken (för förra månaden). Jippi! Har dessutom fått en svart sportbag, storleken är väl ungefär hälften så stor som en "normal" sportbag. Perfekt att ha med, flera fack där du bl.a. kan få ner ett par böcker.
Böckerna jag fick kommer här:

Sökaren av Terry Goodkind
första delen i Sanningens svärd.
Baksidetext: Den onde Mörken Rahl söker med hjälp av Ordens tre skrin att skaffa sig oinskränkt makt. Rahl har släppt loss så våldsamma krafter att de kan ödelägga allt, men han vill hellre låta världen gå under än att misslyckas. Den ende som kan stoppa honom är vägvisaren Rickard Skiffer som plötsligt tvingas lämna sin enkla tillvaro i Västland och kastas in i en värld fylld av motsättningar. Motsträvigt accepterar Rickard sin nya roll som Sökaren, sanningens och frihetens förkämpe i en värld där mörkrets och ondskans makter hotar att ta herraväldet. Tillsammans med sin gamle vän Zedd och den gåtfulla flickan Kahlan beger sig Rickard till Midland. Där väntar oerhörda utmaningar som ingen av dem ännu kan ana innebörden av.

Yngre gudar
av David & Leigh Eddings
fjärde och sista delen i Drömmarna.
Baksidetext: Tre gånger har överste Narasans legosoldater och kapten Sorgan Kroknäbbs pirater besegrat Vlaghs blodtörstiga tjänare. Med naturens hjälp och sin egen uppfinningsrikedom har gudar och människor lyckats hejda insektsvarelsernas försök att erövra världen. Nu väntar den fjärde och avgörande striden. Men samtidigt som Vlagh rustar för storkrig växer konflikterna mellan gudar och människor. Det kommer att krävas inte bara styrka, utan också list, för att övervinna både inbördes stridigheter och Vlaghs förkrossande övertag. Och slutligen kommer kanske människor och gudar ändå inte att räcka till. För vad kan några tusen legosoldater och pirater åstadkomma mot miljoner insektskrigare som är beväpnade till tänderna? I den heliga Aracias rike förbereds ett krig på två fronter, men ligger segerns hemlighet gömd på annat håll? Måste kanske självaste Vlagh, ondskans centrum och källa, besegras?

Jag kan knappt vänta tills jag får sätta tänderna i dessa böcker. Jag vill läsa dem NU!


Veckans lästrio - geografiska platser

Jaha, då var det dags igen. Men geografiska platser... ja, ähum... jag får göra mitt bästa och jag ber så mycket om ursäkt om jag upprepar mig med ett par böcker. Jag är ganska trött idag så det kanske inte blir så snyggt. Ni får ha lite överseende med mig.


Kitty and The Midnight Hour av Carrie Vaughn

Jag vet att jag har tagit upp Kitty-böckerna ett antal gånger nu, men jag har inte hunnit läsa så många nya fantasy på sistone och jag orkar inte fundera.

Den utspelar sig i Denver, där jag varken har varit eller vill åka. Man får dock inte veta så mycket om platsen då större delen av berättelsen utspelas i en radiostudio.


Kitty Goes to Washington av Carrie Vaughn

Kitty igen.

Den här utspelar sig, som man kan förstå av titeln, i Washington. Då menas Washington D.C. alltså. Där har jag aldrig heller varit och vill inte åka dit heller, jag är inte så nyfiken på varken Amerika eller England.


Min morbror trollkarlen av C.S. Lewis

Narnia! Aldrig varit men skulle absolut åka dit om jag fick chansen. Tänk att få strosa runt där och kanske prata med några djur.

Men i början av boken så befinner de sig faktiskt i London. Min kompis har varit där. Enligt honom var det ganska roligt, men extremt dyrt. Även att denna berättelse utspelar sig på 1800-talets London. Nu åker man ju buss istället för droska... även om droskan finns kvar. Himlars, det har ju inte ändrats ett dyft!


Veckans lästrio - deckarhjältar/hjältinnor

Petra har startat Veckans lästrio och jag hänger glatt med! Första temat är vilka deckarhjältar/hjältinnor som är ens favoriter. Nu har jag, sorgligt nog, inte läst några direkta "fantasydeckare" ännu. Men jag får väl fuska lite. ;)

Kitty av Carrie Vaughn
Ni får säga vad ni vill, men jag tycker Kitty kan räknas som en deckarhjätinna. Hon hjälper ju faktiskt till att lösa brott (och andra problem). För er som inte har läst mina tidigare inlägg så finner ni Kitty i boken Kitty and The Midnight Hour med uppföljare.

Harry Dresden av Jim Butcher
Har inte läst någon av böckerna ännu. Funderar på om jag ska köpa första boken eller vänta ytterligare ett tag. Han är iaf en Magiker och paranormal detektiv i Chicago. Första boken heter Storm Front.

Skulduggery Pleasant
av Derek Landy
Jag har velat läsa om den här detektiven enda sen den första boken gavs ut. Den verkar så bra och rolig. Skulduggery var förresten en trollkarl innan han blev förvandlad till en vandrande skelett, hur lyckas man med en sån sak? Första boken har samma namn som huvudpersonen, Skulduggery Pleasant.

Bokfemman - valfritt

Jag skriver den sista bokfemman med en tår rinnande nerför kinden. Det har varit roligt, inte bara att skriva dem utan även att få läsa alla andras bokfemmor. Men ack, nu kommer inga fler... *snyft*
Ett klurigt tema detta. Svårare än man trodde att komma på något. Men okej, klaga om ni vill men då skriver jag fem böcker som ligger och väntar på att jag ska börja läsa dem. (Detta innebär dessutom att jag inte skriver något om dem, ni får helt enkelt vänta på respektive recensioner.)

Kitty Goes to Washington av Carrie Vaughn
andra delen i serien Kitty.

Ismarkens krona
av Stuart Hill
första delen i Krönikan om Ismark.

Eragon
av Christopher Paolini
första delen i Eragon.

Mellan två världar
av Raymond E. Feist
andra delen i Kriget om rämnan.

Älvornas kamp
av Herbie Brennan
första delen i Faerie Wars. (Vet ironiskt nog inte seriens namn på svenska.)

Jag borde redan ha läst dessa böcker, men istället har jag köpt nya böcker och läst... När sommaren är slut ska dessa vara utlästa! (Senast.)


Månadens Fantasy - mars 08

Usch, vad jag känner mig nere nu. Jag har inte lyckats läsa ut en enda bok den här månaden. *suck*
Men råds ej, jag kommer igen! (Var i hela världen fick jag den meningen ifrån..?)


RSS 2.0