Bokrean hos Science Fiction bokhandeln

Satt och bläddrade i Science Fiction bokhandelns reakatalog och det hela slutade med att jag la en beställning på ett par titlar. Plus ett japanskt iwako-sudd, bara för att de är så otroligt gulliga.
 
En av titlarna jag ville ha hann tydligen ta slut innan jag hade tid att lägga beställningen, men så här ser min beställning ut:
Kisses from Hell av Kristin Cast & Alyson Noel
Eternal: More Love Stories With Bite av P.C. Cast
Lenore bok 1 av Roman Dirge
Ormstenens gåta av Jason Goodwin
 
Den sistnämnda är till min käre far.
Jag hade först inte tänkt köpa något på årets bokrea - främst för att jag inte tyckte det var med några intressanta eller spännande titlar i år - men så blev det visst lite smått och gott trots allt.

Vinnarna är...

Tävlingen är nu avslutad och vinnarna dragna! För att det skulle bli rättvist så fick varje tävlande en lott, dessa lades sedan i en skål och så lät jag två vänner dra fem lotter var.
 
Vinnarna är:
Anna
Tessan
Jossan
Zachan
Lisa
Malin
Kattis
Tobbe
Emmy
Ella
 
Grattis till er allihop! Ni har vunnit en biobiljett var till filmen Beautiful Creatures. Hoppas ni kommer tycka om den!
 
Mail är skickade till en och var, men om ni av någon anledning inte fått ett mail från mig fast ni står med här ovan så var snälla och meddela mig detta. Ni kan antingen lämna en kommentar härunder eller maila mig istället. Ni hittar min mailadress i högermarginalen.
 
Vinsterna skickas ut av Nordisk Film.

Tävling - Beautiful Creatures

 
Tillsammans med Nordisk Film tävlar jag ut 10 st biobiljetter till Beautiful Creatures. Allt ni behöver göra för att vara med i utlottningen är att lämna en kommentar under detta inlägg där ni svarar på följande fråga (tillsammans med namn och mailadress):
 
Om du var en besvärjare, vilken kraft skulle du helst vilja ha?
 
Låt fantasin flöda fritt! Skriv gärna ett inlägg i er egen blogg om denna tävling.
Ni har t.o.m. lördag, den 23 februari, på er att tävla. På söndagen drar jag 10 vinnare, vilka får en biobiljett var, som jag publicerar i ett inlägg här på bloggen.
 
Beautiful Creatures utspelar sig i den lilla sydstatsorten Gatlin, där alla känner alla och en hemlighet aldrig är särskilt hemlig.
Ethan Wate, en helt vanlig kille som spelar i skolans basketbollteam, drömmer om en flicka han aldrig träffat. Drömmarna är skrämmande verkliga och han börjar tro att han håller på att bli galen.
Men så en dag flyttar en ny flicka in i det lilla samhället. En flicka med långt mörkt hår och de grönaste ögon Ethan någonsin har sett. Lena Duchannes.
De båda dras till varandra och upptäcker snart en hemlighet som kan komma att förändra allt...
 
Läs mer om filmen på SF bio hemsida.
Min recension av boken hittar ni här.

Beautiful Creatures av Kami Garcia & Margaret Stohl

Beautiful Creatures
Kami Garcia & Margaret Stohl


När sextonårige Ethan möter den nya tjejen Lena, inflyttad till lilla sydstatssamhället Gatlin, slår det gnistor. De dras obevekligt till varandra, men deras kärlek är farlig och hotar att avslöja mörka hemligheter ur det förflutna. En okänd värld av magi väntar på att slå klorna i Lena. Hennes kärlek till Ethan kan inte få fortsätta…
Men Ethan är beredd att göra vad som helst för att inte förlora Lena. Han tänker inte ge upp kampen mot de onda krafterna.


Den här boken överraskade mig. Positivt. När jag väl hade börjat läsa kunde jag inte lägga den ifrån mig. Jag var fast redan efter det två sidor långa första kapitlet. Berättelsen är stark och känsloladdad, men bjuder ändå till många skratt. Medan jag läste kändes det nästan som om jag hade slutit handen runt Genevieves amulett och själv blivit förflyttad till Gatlin. Jag läste inte boken, boken läste högt för mig.
Jag gillar att den är berättad ur Ethans synvinkel, vilket gjorde det hela än mer spännande. Som läsare var det lätt att leva sig in i situationen och förstå karaktärernas känslor.
En fantastisk bok helt enkelt. Jag spenderade flera timmar under ett par nätter djupt försjunken i den och jag ser verkligen fram emot att få läsa de följande delarna. Harry Potter möter Twilight, fast snäppet vassare. Ett måste att läsa.

Betyg: *****


RSS 2.0