Percy Jackson - Monsterhavet av Rick Riordan

Percy Jackson – Monsterhavet
Rick Riordan


Percys bäste vän i skolan, Tyson, visar sig vara en cyklop. Tillsammans med Annabeth får Percy och Tyson i uppdrag att hitta det gyllene skinnet, det enda som kan rädda Thalias träd, som skyddar halvblodslägret med sina magiska krafter från en invasion.
De hamnar på monsterhavet, ett synnerligen märkligt ställe som vanliga människor kallar Bermudatriangeln!


Den här gången har jag läst boken innan jag sett filmen – främst för att jag inte tycker om när filmerna är i 3D – så jag kan inte jämföra de båda (än).
Jämfört med första boken så tyckte jag den här var en aning segare i början. Jag blev faktiskt lite besviken. Men när jag väl kommit en bit in så levde boken absolut upp till mina förväntningar. Med mycket spänning och humor kunde jag inte lägga den ifrån mig. Jag gillar när en bok är oförutsägbar och man som läsare hela tiden undrar vad som kommer hända härnäst. Rick Riordan är en skicklig författare och hans ord kan konsten att fängsla läsaren.
Jag tycker verkligen den här serien om Percy Jackson och tack vare dessa böcker lär jag mig mer och mer om den grekiska mytologin. Tänk om jag hade läst dessa böcker under skoltiden, så mycket jag hade lärt mig om den grekiska gudatron.

Betyg: ****


Menyou

Rensade lite i min inkorg och i Skräppost fann jag ett intressant mail från Menyou - en sida som erbjuder bl.a. bloggare att, genom en webbutik knyten till sin blogg, hjälpa till att distriburera artisters och författares material och därmed även tjäna lite extra pengar.
 
Vad säger ni om detta? Någon som läst eller kanske testat?
Länk till menyou

RSS 2.0