Evig Natt av Michelle PaverEvig Natt

Michelle Paver


Den stod fullkomligt stilla och iakttog mig. I ett enda skräckfyllt hjärtslag betraktade jag det våta runda huvudet och armarna som hängde längs sidorna, ena axeln högre än den andra. Jag kände att skepnadens vilja kom strömmande mot mig i vågor. Intensiv, orubblig, illvillig. En sådan illvilja. Ingen barmhärtighet. Ingen mänsklighet. Den hörde till mörkret bortom det mänskliga. Den var ursinne utan slut. Ett svart dränkande tidvatten.

Ännu en spökroman tänkte jag. Ja, men bättre än många andra. Jag blev engagerad i handlingen och läste sista halvan av boken i ett sträck. Man sugs in i handlingen och nästan ser och känner detsamma som huvudpersonen. Ett råd, lås dörren och dra för gardinerna innan du börjar läsa.

Betyg: ****

Gästrecensent:
Snowstorm


Bokmässan here I come!

Idag satte då årets Bokmässa igång. Temat för denna omgång är Tre länder - ett språk (Tyskland, Österrike och Schweiz).
Själv ska jag dit på lördag och hoppas på autograf av Mats Strandberg & Sara Bergmark Elfgren. Cirkeln - ni kan läsa min recension av boken här - är en av mina absoluta favoritböcker. I övrigt har jag inte planerat något innan resan. Jag gillar att köra lite på känsla när jag väl är där.

Ska ni åka på Bokmässan? Eller ni kanske har varit idag redan?

In- och utrensning

Tog mig tid häromdagen att rensa lite bland mina böcker och fick ihop ett trettiotal pocket som får gå vidare till någon annan läsare. Det tog emot i början, att plocka bort de stackars försvarslösa böckerna från sina vänner i hyllan, men efteråt måste jag ändå erkänna att det känns bra. De får ett bättre hem hos någon annan.
Nu får jag ju dessutom plats med lite nytt!

Igår hittade jag dessutom en ny bok i brevlådan! Angelologi - änglarnas tecken av Danielle Trussoni. I pocketformat. Jag hade faktiskt ingen aning om att den hade kommit i pocket, men då jag velat läsa den ett tag nu så var det en glad överraskning. Det blir parallelläsning med studierna.

Som nattlektyr läser jag just nu Innan jag dör av Jenny Downham. En försvånansvärt rolig sorglig bok.

RSS 2.0