Update ang. bloggen

Precis installerat Dreamweaver CS5 på laptopen så nu påbörjar jag bloggens make-over. Har skissat lite för hand (på ett vanligt vitt papper, med en blyerts... ni vet sånt man använde innan datorn fanns?) och det är nästan lite extatiskt att äntligen kunna "renskriva" detta. Jag har fortfarande en hel del kvar att göra dock och jag har även tänkt köpa min alldeles egna webadress, så det kommer nog dröja ytterligare en tid innan ni får se resultatet. Men förhoppningsvis ska det inte ta allt för lång tid.

Jag har en fråga till er läsare... Vilka färger förknippar ni med fantasy-/vampyrgenren?

Bokbloggar goes Facebooking

Har sett att ett par bokbloggar dykt upp på facebook. Kan ju vara ett smart sätt om man vill nå ut till fler läsare, och säkert ett lite enklare sätt för läsaren att hålla koll på bloggarna man följer, när de postar nya inlägg etc. Om man har facebook, vill säga! Detta verkar ju dock växa lika massivt som twitter, myspace och alla andra liknande sidor som finns härute i cyberspace.
Följer ni några bloggar via facebook? Har ni facebook? Eller ni kanske använder något annat media, eller gör som jag och kör med det gamla hederliga sättet - skriver in bloggens adress i webläsaren och trycker på enter.
Men jag gillar idén att länka bloggen till facebook. Det är onekligen ett smart drag. Dock tror jag inte att det är något för Zirathi... jag känner lixom att jag inte riktigt skulle ha något att posta där annat än länkar till nya blogginlägg. Det skulle nog bli lite torftigt. Eller vad tror ni, mina kära läsare (som jag för övrigt knappt hör något från längre!)?

Dark Romance

Snubblade över en novelltävling på temat Dark Romance. Låter roligt och spännande! Absolut något jag kan tänka mig att prova på, men jag vet dock inte om jag hinner. Det är en hel del att stå i just nu. Mycket studier och tentor som ska klaras av. Men får jag tid över så... kanske. Jag gillar temat! :) Får se om det blir någon liten novell skriven. Kanske skulle funka bra som en paus från allt annat skrivande? Skriva fiction istället för fakta.

Starta morgonen med ett rec.ex!

När jag gick ut till brevlådan så låg där ett stort paket. Adresserat till yours truly! Det innehöll ett ex. av boken Tankeläsaren av Kristin Cashore (del 1 i nya serien De Utvalda).Tack så hemskt mycket Semic! Ska sätta bokmalsgaddarna i denna läckerbit så fort jag pluggat klart till min tenta på lördag. ;)

Vad är så skört att det bryts om du säger dess namn? av Bjørn SortlandVad är så skört att det bryts om du säger dess namn?

Bjørn Sortland


Kärleken ska vara en början. På Livet. Den ska vara längtan och hopp och självlysande bilder av framtiden. Speciellt som man är 19 år och kär för första gången.
När Markus förälskar sig i Ingrid blir kärleken vägen mot slutet. För Ingrid är sjuk, och hon blir allt sämre i takt med att förhållandet djupnar. Deras framtidsbild blir en enda, och det är döden.


Definitivt inte världens bästa bok jag läst. Gick dock väldigt snabbt att läsa. Jag gillar när böcker känns unika. Jag tycker att man som läsare ska kunna minnas en bok för något speciellt, då är de bra. Denna är till trots faktiskt minnesvärd. Det får den ett plus för.
Berättelsen är känsloladdad, både sorglig och lycklig på samma gång, och som läsare ger boken nästan en känsla av vemod medan man läser den. Kanske varför jag inte riktigt tyckte om den?
Tycker man om den här typen av böcker så kan den säkert vara kul att läsa. Passar om inte annat bra när man vill läsa något lite lättare, något som inte är så svårsmält.

Betyg: ***


Tävla om en debut!Jag tävlar om Sara Ohlssons debutroman Jag är tyvärr död och kan inte komma till skolan idag. Vill ni oxå vara med och tävla? Tävlingen hittas hos Bokmalens tips! och avslutas den 20 mars.

Tävla om Feber av Maggie Stiefvater!Jag tävlar om boken Feber (uppföljaren till Frost) av Maggie Stiefvater. Gör det ni också! Tävlingen hittas hos Bokgläntan och avslutas den 11 mars.

RSS 2.0