Tävling - Det händer NU


Jag är med och tävlar om Det händer NU av Sofia Nordin!
Tävlingen hittas här hos Barnboksprat och pågår tom den 29 oktober.

Födelsedag idag!!

Idag fyller jag 21 år! Jippi för lilla mig, haha :)

Blev väckt tidigt av föräldrarna. De kom in med lite presenter och sjöng för mig. Lovad födelsedagsfika till kvällen.

Nu måste jag dock rusa! Har Dramakommunikation på universitetet om ca en timme.

Allmänt babbel

Nejdå, jag har inte blivit inaktiv igen! Är fortfarande här.

Det har drällt ner ett gäng recensionsex. i min brevlåda så jag försöker läsa så mycket jag hinner och orkar med. Recensioner är på gång.

Sen studerar jag dessutom på universitetet - det tar faktiskt en del av min tid också, tro det eller ej! ;)

Resten av min fritid ägnas åt idoldyrkan av en viss glammig rockgud... men jag har lovat att inte göra om bloggen till en musikblogg så det ska jag försöka hålla utanför. Musik är annars en enorm del av mitt liv (nästan större bokläsandet skulle jag vilja påstå) och det ligger mig väldigt varmt om hjärtat. Älskar att ägna tid åt allt som har med musik att göra, från att bara lyssna på en skiva till att spela nåt själv.

Den här veckan har jag en del att pyssla med. Jag har tider som ska passas, en uppsats sen en tidigare kurs som måste bli klar och inlämnad, min födelsedag är på torsdag(!) och i helgen kommer det troligen gäster. Men nästa vecka lovar jag att få upp ett par recensioner!

I den akademiska garderoben av Anna-Clara & Caroline Olsson


I den akademiska garderoben
Anna-Clara Olsson & Caroline Olsson


Sexuell läggning och könsidentitet har en undanskymd plats i högskolan och i den utbildning och forskning som bedrivs där. I antologin ”I den akademiska garderoben” belyser tio forskare och praktiker svensk högskoleutbildning och forskning utifrån ett kritiskt perspektiv och granskar den normerande heterosexualiteten. Såväl teoretiska som yrkesförberedande utbildningar diskuteras utifrån kvalitet och framtida yrkesroll. Läs om hur den heterosexuella normen påverkar ämnen som teknik, medicin, psykologi, kultur och pedagogik.

Den här boken snubblade jag över när jag letade kurslitteratur på universitetets bokhandel. Jag tyckte den var intresseväckande och beslöt mig för att läsa den.
De senaste åren har hbt-frågor blivit mer framstående i media och samhället. Vi har blivit mer öppna. Men tyvärr råder fortfarande stor okunskap inom ämnet – till viss del för att många människor helt enkelt inte vill veta – och detta bl.a. tror jag leder till diskriminering, varken den är menad eller inte.
I den här antologin tas just detta upp på ett förklarande och lättförstått sätt. Jag tror det skulle vara lärorikt för många att läsa och få en inblick i hur det ligger till. Boken är väldigt intressant och jag rekommenderar den verkligen, oavsett som kurslitteratur eller bara för lära sig mera om hbt och den heterosexuella normen i främst utbildning men även i samhället.

Betyg: *****


RSS 2.0