Tiden rinner ut i sanden...

Jag har inte bloggat så mycket på sistone. Det lovade inlägget om Danmark har fortf. inte dykt upp.
Böcker blir det inte heller mycket läst här hemma.

Just nu har det blivit väldans mycket studier och jag har flera prov fram igenom så det är lite körigt för tillfället. Ber om ursäkt och hoppas att ni står ut med min seghet ett litet tag till.

Snart sommar och då ska här läsas igen!
Inlägg om Danmark kommer oxå!

Bokrecension - Passageraren


Passageraren

Steffen JacobsenUnder rytande storm kämpar besättningen på kappseglingsbåten Nadir förtvivlat för sina liv medan våg efter våg sköljer över dem. De befinner sig strax söder om Svalbard, ett område vida känt för sitt oberäkneliga väder.

När havet blivit lugnt igen har båten försvunnit i djupet och kvinnan ombord mist livet. De två männen - Jacob Nellemann och Axel Nobel - har mirakulöst nog överlevt och lyckats ta sig i land på den närliggande Björnön.

Drygt ett år senare ger sig Jacob Nellemann en tidig morgon ut på jakt vid vännens slott på Själland. Han får snart korn på några rådjur på en äng. Samtidigt gör sig en mördare beredd. Det enda Nellemann hinner uppfatta är en rörelse mellan trädstammarna.

Hans kropp hittas några timmar senare i det höga gräset.

Fallet hamnar på kommissarie Robin Hansens bord. Denne rutinerade, men djupt ärrade polis är den bäste inom kåren och han arbetar med egensinniga metoder. Han får snart sina teorier bekräftade. Det rör sig inte om någon jaktolycka som man först misstänkt, snarare har händelsen en koppling till den ödesdigra seglatsen i Norra ishavet. För det finns en person som fortfarande inte har glömt - och inte heller förlåtit.


Denna bok startar trögt, men blir bara bättre och bättre. Hav och båtar spelar en framträdande roll i berättelsen om polisen som gör en enmansutredning.

Boken innehåller en lagom blandning av humor och spänning.

Jag tycker inte den är skriven i A. MacLeans anda, mer i Ian Flemings agent stil "ensam är stark".

Passageraren är en bok värd att läsa och själv läser jag gärna en bok till av Steffen Jacobsen.


Betyg: ***

  

Gästrecensent: Snowstorm


Fantasyklubben - april 09

Igår kom boken Vindens namn av Patrick Rothfuss, del två.
Den är nämligen uppdelad i två volymer på svenska. Därför kommer jag heller inte skriva någon baksidetext till denna. Vill ni veta mer kan ni läsa om del ett här.

Vinnaren är dragen!

Det var sammanlagt hela 14 tävlande om boken.

Nu är då äntligen vinnaren dragen.
Den lycklige själen blev... Boktokig!

Ett stort grattis till dig!

Till er andra önskar jag bättre lycka nästa gång, var ni än må tävla.

Andra Pocket&Trix!

Kunde det komma bättre? Jag tror knappast det!


När jag går ut till brevlådan ligger nämligen där ett grönt paket! Till mig!
Innehållet, som ni kan se på bilden ovan, var en massa smaskig choklad och en påse surt Gott & blandat. Samt boken En hjärtformad ask, aldrig hört talas om förut men den låter onekligen ruskigt bra. ;)
Godiset följer med som färdkost imorgon.
Tack hemliga bokvän!

Mindre än en vecka kvar nu...

Tills det bär av ner till Danmark!

Ska bli jätteroligt att åka dit igen. Kommer inte stanna längre än över helgen, åker på torsdag, men eftersom jag är närmast förälskad i det landet så tänker jag ta till vara på varje sekund.

Nu har jag ju en digitalkamera oxå så den ska naturligtvis följa med! Måste bara komma ihåg att använda den. ^^

Något annat som redan är given att följa med på resan är Locke Lamoras lögner. Det blir min reselitteratur denna gång. ;)


RSS 2.0