Bakomvärlden av Lina BlixtBakomvärlden

Lina Blixt


På andra sidan väggen hittar Timmy en bakomvärld som både lockar och skrämmer. När hans älskade gosedjur Råttis blir kvar där måste Timmy rädda honom och övervinna sin rädsla.

En riktig thriller för barn!
Den är väldigt lättläst med korta meningar på varje sida, tillsammans med härligt mörktonade illustrationer. Jag gillar hur Timmys ögon är ritade. De förmedlar verkligen rädsla och osäkerhet hos honom och fick mig att uppleva honom mer levande.
Vid ett tillfälle i boken har författaren, istället för text, bara ett uppslag med en illustration och låter denna bild förmedla händelseloppet och känslorna. Det var häftigt gjort och som läsare kunde man då själv hitta på vad lille Timmy tänkte, något jag tror kan passa fantasifulla barn alldeles utmärkt.
Boken är inte rakt av läskig, men jag vill tro att den ändå har en lagom hög spänningsfaktor för att få yngre att dra efter andan.
Bilderboksformat och rekommenderas varmt som högläsningsbok för de yngsta. Eller att bläddra i själva.

Betyg: *****


Mjau! 1 av Natalia BatistaMjau! 1

Natalia Batista


Ville flyttar in. Vanilj badar. De leker och busar. Ville tröttnar och går på jakt efter nåt roligare…


En härlig manga för barn, absolut. Utformad efter svenska regler – den läses alltså inte bakifrån.
Men för äldre kan den kännas lite för tråkig. Det finns ingen spänningsfaktor, utan den är skriven riktad till barn som en annorlunda gullig sagobok. Lättläst och lite lagom rolig. Jag skulle vilja påstå att den passar utmärkt för tjejer som precis lärt sig läsa.
Söta karaktärer. Två katter som ibland framhävs i mänsklig form, dock med kattöron. Skriven i talspråk.
Om du har barn rekommenderar jag den. Men om du är över tretton och vill läsa en riktig manga, med spänning eller liknande, så är detta inte boken för dig. Då blir du nog besviken.

Betyg: ***


Fel ordning?

För ett tag sen fick jag boken Och en grej till... av Eoin Colfer som recensionsex. av B. Wahlströms. Det är fortsättningen på Douglas Adams bok Liftarens guide till galaxen.
Men jag har tvekat att läsa denna då jag inte läst första ännu. Någon som har läst båda böckerna? Går de att läsa var för sig eller bör jag läsa "originalet" först?

På G..!

Då var en hemtenta klar och ivägskickad! *pust*

Faktumet att jag häromdagen hittade ett recensionsex. liggande i brevlådan när jag kom hem väckte mig ur min zombieartade dvala. Kanske dags att recensera lite böcker?! Har ju en del som ligger och väntar här på skrivbordet.
Behöver läsa ikapp i min egen läsutmaning oxå... får se hur det blir med det. Jag känner mig lite slutkörd för tillfället.

Men nu ska jag leta upp min fina "recensionsmall" och börja skriva! :) Ska bli härligt att få göra en vanlig recension och slippa analysera texten i boken.

RSS 2.0