Bokreans andra - lite konsthistoria

När jag var med föräldrarna och handlade idag så hade affären ett bord med bokrea-titlar. Jag kunde så klart inte låta bli att kika lite och vips hade jag norpat åt mig en bok! Det blev bara en titel, men den räcker gott och väl med sina 543 sidor konsthistoria.


Bokreans första - paket från adlibris

Idag har jag varit på posten och hämtat ut mitt paket från adlibris.com med böckerna jag förbeställde till bokrean!
Det dök upp tidigare än jag trodde. Men det är alltid trevligt med lite ny litteratur. ^^

Paketet innehöll följande litterära verk:
Saga lär sig japanska - Carin Balfe Arbman
Alvin eldpojken - Stina Engelbrecht & Peter Bergting
Ibland bara måste man - David Levithan
Vad är så skört att det bryts om du säger dess namn? - Bjørn Sortland
En olustig början - Lemony Snicket

Plus två titlar som ska bli presenter, därför hålls de hemliga.

Ondvinter av Anders BjörkelidOndvinter
Anders Björkelid


Tvillingarna Sunia och Wulf har vuxit upp med sin far i en liten fredlig bondby.
En dag ändras allt i ett slag. En märklig kyla sprider sig över trakten, stora vargspår syns i snön runt boningshusen och ryktet går att galgmän synts i skogarna.
Kylan tränger in överallt, även i människornas hjärtan och sinnen. Till slut tvingas Sunia och Wulf fly för sina liv.
De träffar den gåtfulla Bergsfrun och plötsligt ställs de inför en ny verklighet - en där de tillhör ett märkligt folk, bundna av Traditionen och Rytmen, sammanlänkade genom Blodet.


Detta är en välskriven bok med ett språk som tycks rinna lätt genom hela berättelsen. Det är en härlig spänning genom större delen av handlingen och som läsare rycktes jag snabbt med i tempot.
En typisk fantasy - det goda mot det onda, dock verkar det onda vara mer av ett element än en verklig person.
Språket i boken påminde mig om Rowlings sätt att skriva och jag tror att om man gillade hennes böcker om Harry Potter kan nog den här tilltala.
När jag läste boken fick jag känslan av att den först och främst är skriven till ett barn, men det är inget negativt i det. Bra med lite fantasy som inte är så svårsmält, både för de yngre och de som kanske inte läser så mycket.
Om du är i yngre tonåren och vill läsa fantasy så rekommenderar jag absolut den här boken!

Betyg: ****

Snart bokrea!

Ja, snart är det bokrea! På torsdag börjar den och jag har redan förbeställt ett par böcker från adlibris.com

Igår fick jag dessutom en försenad julklapp av Jenni, nämligen ett presentkort på Bokia! Tack så hemskt mycket gumman! Det kommer perfekt ;)

Enkätdags!

Vad är bäst efter att ha legat sjuk? Jo, självklart att få skriva om böcker!
Hittade denna lilla enkät hos Amelie


Som läsare är jag: Lite långsam, men djupt engagerad och slukar varje ord

Som bloggare är jag: Skiftande och personlig

Senast lästa bok: Mystiska Milla och sjustjärnan av Unni Lindell & Fredrik Skavlan

Senast köpta bok/böcker: Bakbok med Aftonbladet

Favoritdeckarförfattare:
Alexander McCall Smith, läser annars inte deckare

Läser allt av: J.K. Rowling är den enda jag kan komma på just nu

Jag läser helst inte (genre/författare): Deckare, rena faktaböcker och chick-lit... Franz Kafka och P.C. Jersild

Vid hyllan för fackböcker letar jag: troligen inte efter något, har bara varit vid den hyllan en gång och det visade sig vara fel...

Förutom svenska läser jag gärna: Engelska (danska, norska och tyska ibland)

Högst upp i min att-läsa-hög just nu ligger: Att läsa klart Tamsin nu när jag är frisk och blivit av med huvudvärken

Högst upp på min bok-önskelista just nu står: Jag vet faktiskt inte

När jag går på antikvariat letar jag: efter allt möjligt, brukar titta igenom allt för att se vad jag hittarNu ska här läsas, läsas och LÄSAS!

Sjukligheter och choklad

Återigen har det varit ett längre uppehåll här på bloggen och tyvärr kommer det nog fortsätta åtminstone ett par dagar till. Ligger sjuk, genomförkyld med hosta och huvudvärk. Känns inte som om jag har nån ork till övers just nu. Hoppas på att bli bättre snart.

Glad alla hjärtans dag till er alla! Hoppas ni haft en mysigare dag än mig. Fick dock en present av morsan, geisha chokladask som piggade upp lite.

Unga monster av Michael LawrenceUnga monster
Michael Lawrence


Det är Lons första dag på doktor Ffelix Ffurters skola för unga monster. Ohyggliga varelser hemsöker korridorerna, och då pratar vi bara om lärarna… Är Lon tillräckligt hemsk för att klara av skolan?
Från och med nu måste han uppföra sig så illa han bara kan!

Det är en lite lustig monsterberättelse för de yngre läsarna, men med sin aning satiriska humor funkar den lika bra för äldre.
Från att jag öppnat boken var jag fast. Med en lagom spänningsfaktor för låg för att skrämma, men tillräckligt hög för att väcka nerverna och bakomliggande humor så är detta en av de roligaste ungdomsböcker jag läst på länge.
Passar lika bra för såväl killar som tjejer och jag rekommenderar den verkligen, varken man vill läsa den själv eller ge den till sitt barn.

Betyg: *****


Tillfälligt slut

Hur kan det komma sig att just den boken jag behöver till min svenskakurs är tillfälligt slut överallt? Övningsboken till den har nästintill alla, men jag ska ha själva kursboken... det sista jag hörde var att den även var slut på förlaget, vilket inte låter riktigt klokt!
Jag trodde att jag hittat ett ex. hos bokextra.se - där stod att den fanns i lager, men så instället för att boken dök upp så fick jag häromdagen ett mail där det stod att "den är tillfälligt slut och beräknas komma in igen i vecka 7". Jo tack! Jag har tenta i vecka 8 så det känns ju lite sent.
Såg ett begagnat ex. någonstans, men det var lite småtrasigt med inrispade namn osv. i så det kändes inget vidare att köpa. Kalla mig petig, men jag föredrar även min studielitt. i någorlunda gott skick.


Litteratur i februari

Då är det februari och det är dags att planera för månadens läsning.
När jag läst ut Tamsin av Peter S. Beagle så ger jag mig i kast med Doktor Proktors tidsbadkar av Jo Nesbø, förutom dessa har jag tänkt mig att läsa Drakarna vaknar av Iselin B. Alvestad. Sedan får vi se om jag hinner med några fler böcker och vilka det i så fall blir.

Månadens WFA-bok blir: Perdido Street Station av China Miéville (då jag är pank just nu så vet jag inte säkert om jag kan få tag i boken, men i värsta fall får jag springa till biblioteket)


Ett litet ps.
Angående WFA-böcker, jag är lite nyfiken på hur det går för er som hoppade på min utmaning?

The Importance of Being Earnest av Oscar WildeThe Importance of Being Earnest
Oscar Wilde


From the play’s effervescent beginnings in Algernon Monfrieff’s London flat to its hilarious denouement in the drawing room of Jack Worthing’s coutry manor in Hertfordshire, this comic masterpiece keeps audiences breathlessly anticipating a new bon mot or a fresh twist of plot moment to moment.

Den var inte riktigt så rolig som jag hade hoppats på. Men det kan till viss del bero på att den är skriven i form av en pjäs, samt att jag sett filmatiseringen minst tre gånger nu och hade därför rätt höga förväntningar på boken.
Men jag tycker fortfarande den är läsvärd. Har man inte sett eller läst historien tidigare så gör det! Det är en kul och lättsam historia. Kanske främst passande för det kvinnliga könet då den till stor del bygger på kärlekstrubbel.
Jag gillade boken och rekommenderar den till en sådan där småtråkig kväll när man inte riktigt orkar ta sig för att göra något.

Betyg: ***


Månadsrapport: januari 2010

Lästa:
Unga monster av Michael Lawrence
Ondvinter av Anders Björkelid
Mystiska Milla och sjustjärnan av Unni Lindell & Fredrik Skavlan

Håller på i:
Tamsin av Peter S. Beagle (januaris WFA-bok)

Olästa:
Doktor Proktors tidsbadkar av Jo Nesbø


Här hittas listor över all läst litteratur!

RSS 2.0