Årsbyte med ett tack till Bokförlagen

Imorgon är sista dagen för år 2012, vi fortsätter lugnt och stilla in på nästa år utan vare sig världsundergång eller zombieapocalypse. Med skräckblandad förtjusning väntade folk på att något fruktansvärt skulle hända denna december. Men dagarna flöt på som vanligt, med en och annan plusgrad som hotade livet på stackars försvarslösa snögubbar, och Mayaindianernas väsen skrattade hånfullt åt nutidens befolknings lättskrämdhet.
 
Mängden utlästa böcker för min del detta år visade sig bli betydligt färre än jag hade hoppats. Läströttheten har utkämpat ett evigt krig mot studierna och filmerna. Jag har fallit tillbaka i min parallelläsning denna vinter så det bör komma ett par nya recensioner i början av året.
 
Hur har erat år sett ut?
 
 
Nu skulle jag gärna vilja dedikera ett par rader åt alla de bokförlag därute som, måhända, läser denna lilla blogg.
 
Kära bokförlag,
denna bokbloggande, språktokiga student har alldeles för mycket fritid och skulle hemskt gärna vilja hitta ett trevligt extrajobb. Kanske som översättare? Eller korrekturläsare? Mina språk är, förutom svenska, engelska och tyska.
Ni hittar min mailadress till höger, i marginalen.
 
Chansen är väl inte den största, men det skadar ju aldrig att göra ett försök! Jag vill även passa på att tacka så hemskt mycket för alla fina recensionsexemplar jag fått genom åren! De är alltid väldigt omtyckta. O min gästrecensent, Snowstorms vägnar kan jag även tacka för deckarna som ibland dykt upp!

White Xmas

Idag har det varit riktig snöstorm här. När jag klev ut genom dörren så försvann jag i knähög snö! Var bara att vända om och gå in igen för att byta till ett par höga stövlar. När jag sedan skulle ha ut snöskyffeln ur förrådet visade det sig att låset hade frusit så jag fick använda tändare för att få upp låset och förrådsdörren.
Men jag klagar inte! Älskar all denna snö och jag skulle bli så otroligt glad om vi kunde få en riktig vit jul i år. Det vore så härligt. Mysigt när snön ligger vit ute och hjälper till att lysa upp vintermörkret tillsammans med alla adventsstakar och stjärnor.
 
Såg sista delen i Twilight-sagan häromdagen och tänkte nu starta med att läsa böckerna. Jag kör lite omvänd ordning. Har även tänkt att jag ska läsa Blood Bound av Patricia Briggs, fortsättningen efter Moon Called. Sitta uppkrupen i en fåtölj, invirad i en filt med en kopp varm choklad och vinterkylan vinande utanför i mörkret - perfekt tidpunkt för att läsa om blodsugare och lurviga varulvar.
Har ni gjort upp någon läslista för vintern? Vilken sorts böcker tycker ni passar bäst under denna årstid?

Innan jag dör av Jenny Downham

Innan jag dör
Jenny Downham


Sextonåriga Tessa har leukemi och vet att hon ska dö. Vad ska hon göra under de månader hon har kvar? Hon har ju så mycket som hon inte har hunnit med. Så hon gör upp en lista över saker hon vill göra och uppleva innan hon dör. Högst upp på listan står att vara tillsammans med en kille.

Det första ordet som dyker upp i huvudet när jag ska beskriva denna bok är bittersweet. För hela berättelsen är just det, söt men med en sorts bitter smak som hela tiden finns där i bakgrunden.
Jag tyckte väldigt mycket om den redan från första början. Den var inte alls lika tung som jag först var rädd för när jag började läsa. Författarinnan har ett enkelt sätt att beskriva detaljer på och vikten läggs aldrig på något oväsentligt. Man vill både skratta och gråta samtidigt när man läser denna.
Varken man gillar den här typen av böcker eller inte så tycker jag man ska ge denna en chans. Det är en bok för sig som förmedlar starka känslor och faktiskt stor livsvilja.

Betyg: ****


RSS 2.0