Which austen heroine are you?

I am Elizabeth Bennet!

Take the Quiz here!


"You are Elizabeth Bennet of Pride & Prejudice! You are intelligent, witty, and tremendously attractive. You have a good head on your shoulders, and oftentimes find yourself the lone beacon of reason in a sea of ridiculousness. You take great pleasure in many things. You are proficient in nearly all of them, though you will never own it. Lest you seem too perfect, you have a tendency toward prejudgement that serves you very ill indeed."


Borta bra, men hemma bäst..?

Jaha, då var man hemma igen.
Det var verkligen roligt i Göteborg. Scandinavium var nästan fullsatt!
I Danmark var det underbart, som alltid, och det snöade faktiskt. *suck* Jag hade velat stanna kvar...


Denmark!Tidigt imorgon bär det av! Denmark, här kommer Jag!

Bokfemman - främmande kulturer/resa med böcker

Ett nästan perfekt tema för ett fantasyfreak. Men då nästan varenda fantasy utspelar sig i en främmande kultur, jämfört med vår egen, så har jag beslutat mig för att lista fem böcker där personerna i berättelsen färdas till en, för dem, främmande kultur.


Alice i Underlandet av Lewis Carroll

Flickan Alice följer efter en lustig liten kanin ner i ett hål. På andra sidan hålet finns Underlandet. Där träffar hon alla möjliga lustiga figurer, däribland en kålmask som röker vattenpipa samt en påskhare, en hattmakare och en halvsovande hasselmus vilka sitter och dricker te.


Alice i Spegellandet av Lewis Carroll

Samma tema som i Alice i Underlandet, fast den här gången hamnar hon i det minst lika lustiga Spegellandet.


Den oändliga historien av Michael Ende

Den elvaåriga pojken Bastian stjäl boken "Den oändliga historien" från ett antikvariat. Han gömmer sig på skolans vind och är snart helt uppslukad av boken. Landet Fantasia håller på att förstöras av det mäktiga "ingenting" och Barnakejsarinnan är döende. Det råder kaos i landet och när Barnakejsarinnan dessutom ber Bastian om hjälp att rädda landet, samt hennes liv, tvekar han. Bad en av karaktärerna just om hans hjälp och finns det verkligen något han kan göra?


Narnia-serien av C.S. Lewis

Har redan skrivit om denna serie i en tidigare bokfemma, Bokfemman - serier.

Den handlar om en grupp barn vilka, när de leker kurragömma, råkar färdas till landet Narnia. Det hela startar med att ett av barnen gömmer sig i en garderob vilken i själva verket visar sig vara en passage till det magiska landet. Där inträffar sedan flera spännande och farliga äventyr.


Hook av Terry Brooks

Baserad på filmen med samma namn. Peter Pan återvänder till landet Ingenstans, med den lilla skillnaden att han är nu vuxen och har fru och barn. Man får återse kapten Hook (kapten Krok) och den tickande krokodilen samt alla andra härliga karaktärer.


Who are you in the Cthulhu Mythos?

Who Are You In The Cthulhu Mythos?

You are a STAR VAMPIRE, the race of cosmic entities with multiple mouths and suckers. They suck the blood from their (often human)prey, leaving the victim devoid of blood and juices within a minute. Flying with no means of visible propulsion, dwelling on an unknown planet, and only becoming visible when the juices of its victims bloat it with colour, so little is known about them that they remain a most fearsome and nightmarish threat to humanity.
Take this quiz!

Quizilla | Join | Make A Quiz | More Quizzes | Grab Code

Which Fantasy/SciFi Character Are You?

Which Fantasy/SciFi Character Are You?

Samwise Gamgee

A brave and loyal associate full of optimism, you remain true to your friends and their efforts, to whatever end.

But in the end, it's only a passing thing, this shadow. Even darkness must pass. A new day will come. And when the sun shines it will shine out the clearer.

Samwise is a character in the Middle-Earth universe. You can read more about him at TheOneRing.net.

Ni hittar testet här.


Hur mycket boknörd är du?


Skriva till lilla mig?

Jag har nu ordnat en mailadress till denna blogg!

Ni hittar den till höger ovanför Bloggar jag läser. Svarar så snabbt jag kan.


Det närmar sig avresa...

Som ni säkert har märkt vid det här laget så har int jag skrivit några recensioner än denna månad, och ja det beror på att jag int har läst ut en endaste bok sen senast.
Känns verkligen tråkigt, men jag har haft så väldigt mycket skolarbete att göra just nu. Skulle bli klar med ett projektarbete, plugga till två stora prov i matematik och fysik samt mycket mer. På fredag den 21 mars (om det int blir på lördagmorgonen) åker jag och min familj ner till Göteborg där jag ska på herrarnas final i konståknings-VM på lördagen den 22 mars. Ska bli jätteroligt! Sen direkt efteråt på lördagkvällen åker vi vidare ner till Danmark, där vi stannar tills på tisdag den 25 mars då vi åker hem igen. Men förhoppningsvis så kommer jag väl lyckas läsa ut åtminstone en bok under tiden.
Resten av lovet tillbringar man troligtvis hemma. Får se om det blir så mycket läsande då, skulle vara skönt att komma ut och läsa i solskenet men när man bor på en "gård" full av härjande ungar i olika åldrar, alla dock yngre än mig, så är det int alltid så lockande att ens öppna fönstret.
Men får som sagt se hur det blir med läsandet den här månaden. Hoppas iaf på minst en bok. *s*


Ett måste för alla bokmalar!

Bokhylla
Det här är nog något av det häftigaste i bokhylleväg jag någonsin har sett.
Jag vill ha den!


Ryck en bok!

Jag fann denna hos Ett hem utan böcker. Den var faktiskt riktigt roligt :)

1. Ryck närmaste bok i din omgivning

2. Slå upp sidan 23

3. Leta upp den femte meningen på den sidan

4. Posta meningen i din blogg tillsammans med dessa instruktioner

5. Lägg gärna till bokens titel och författare


It was nauseating, and reminded Chane of a childhood time when his family's cook served a salmon left unprepared too long in the summer heat.

Thief of Lives av Barb & J.C. Hendee


Svart enhörning

Då har man köpt tre till böcker då. Jag var lite osäker först om jag skulle räkna dem till fantasy, men efter att ha konstaterat att de innehåller enhörningar och drakar så blev det en självklarhet.

Alla tre böckerna ingår i en serie som heter Svart enhörning. (B. Wahlströms ungdomsböcker)

Tyvärr kunde jag int hitta första boken i serien, men det verkar som om de kan läsas någorlunda fristående så...

Enhörningens utvalda av Carola Haglund & Diane Karlstrom

andra delen.

Enhöringens son av Carola Haglund & Diane Karlstrom

tredje delen.

Enhöringens seger av Carola Haglund & Diane Karlstrom

fjärde delen.


Om ni undrar så heter första boken Enhörningens dal.


Bokfemman - favoritämne/tema

Det finns ett antal ämnen, eller undergenrer om man så vill, inom fantasy. För att nämna några så har vi heroisk/krigisk fantasy, "low fantasy" vilket innebär att det innehåller ganska lite magi m.m. och "high fantasy" vilket är motsatsen, alltså den innehåller väldigt mycket magi m.m.

Jag har ingen favorit undergenrer. För mig är alla undergenrer lika bra, skillnaden utgörs av vad man tycker om själva berättelsen. P.g.a. detta så har jag bestämt mig att bara skriva fem böcker som jag gillar men int har skrivit om tidigare på sidan.


Jennifer Scales and the Ancient Furnace av MaryJanice Davidson & Anthony Alongi

En helt vanlig tjej i en helt vanlig stad med helt vanliga människor. Det är iaf vad Jennifer tror, ändå tills den dag hon fyller fjorton. Blå fjäll och klor! Jennifer är en vardrake, vilket innebär att hon kommer förvandlas till en drake vid varje fullmåne. Och för att göra saken ännu värre så visar det sig att staden hon bor i är full med "bestjägare" och däribland hennes bästa vän.

  

Jennifer Scales and the Messenger of Light av MaryJanice Davidson & Anthony Alongi

Jennifer har börjat vänja sig vid sina vingar och klor. Men problemen verkar bara ha startat när ett krig är på väg att bryta ut mellan vardrakar, bestjägare och varspindlar.

  

Mattimeo - Slagar den Grymme (del 1) av Brian Jacques

Musen Mattimeo, son till Matthias Krigaren, lever ett glatt liv i Redwall klostret tillsammans med sina vänner. Men en dag anländer en gycklande räv till klostret. Dagen efter är räven och hans följe försvunna och tillsammans med dem unge Mattimeo.

  

Drakväktare av Andreas Roman

En man försöker rädda sin fru och dotter från banditer, en ung kvinna som hjälplöst ser hur livet rinner ur hennes bror, en kvinna på jakt efter en legend. Alver och magiker. Deras vägar korsas på ett underligt sätt och sedan länge glömda varelser vaknar till liv.

  

Tystnadens skog av Emily Rodda

Sonen till en smed, Love, ger sig ut tillsammans med mannen Barda för att hitta ädelstenarna till Deltoras magiska bälte som blivit stulna.  Det är en farofylld färd och landets öde vilar på deras axlar.


Månadens Fantasy - februari 08

Månadens Fantasy

Utmärkelsen Månadens Fantasy februari -08 går te Magikerns lärling av Raymond E. Feist. Fem stjärnor i betyg och ni kan läsa recensionen här.

RSS 2.0