Podcastle

www.podcastle.org

Den första april i år öppnades en podcast endast för fantasynoveller. Du kan antingen lyssna online eller ladda hem och lyssna på novellerna. Helt gratis!
Sidan, samt novellerna självklart, är på engelska dock.
Men jag rekommenderar varmt sidan. Om ni ändå sitter här och läser så ta en sväng där oxå, det kommer inte skada er. Har precis lyssnat på novellen Fear of Rain och den var verkligen bra. Här har ni min kommentar till den, orkar inte översätta så klaga inte.

It's an really awesome story. I can't help but wondering over the possibility of this happening in reality. I've always felt conected to air and water, I can watch the rain or the waves at sea for hours. It's like the water's whispering to me. Anyway I loved this story, it's really remarkable.

Om ni blev nyfikna så har ni en direktlänk till novellen här: Fear of Rain Den är skriven av Robert T. Jeschonek och nej, jag känner inte till honom tidigare.
Men kika som sagt in en sväng, det är absolut värt det. Ni kommer inte att ångra er, jag lovar! (Om ni mot förmodan gör det så behöver ni iaf inte begära pengarna tillbaka. ^^)

Bok & Bibliotek

Den 25-28 september är den årliga bokmässan i Göteborg!

Jag hoppas innerligt att jag kan gå den här gången. Har aldrig varit där tidigare. Jag bor en bit ifrån och vet inte riktigt hur jag ska ta mig dit, men det får jag väl försöka lösa i år då. Måste bara få åka! Nu när man gått ut gymnasiet oxå så blir det förhoppningsvis lite enklare. Inget krångel med att ta ledigt från skolan eller sjukanmäla sig menar jag. ^^
Men vad säger ni, nån mer som ska dit? Vet att Erika ska dit då jag blev påmind om mässan tack vare hennes inlägg. Tack såå mycket Erika!
Om ni har varit där tidigare så är ni mer än välkomna att berätta hur det var. Jag är väldigt nyfiken.
Hoppas iaf som sagt att jag ska lyckas ta mig dit och självklart att det isf blir roligt. Kanske ses där, vem vet. ;)

Bok & Bibliotek


Förändringar på ingång

Har beslutat mig för att ändra om här på bloggen. Ska bl.a. skapa en kategori med övriga böcker, så här kommer inte enbart handla om fantasy längre. Fast eftersom min favoritgenre är fantasy så kommer bloggen fortfarande vara präglad av denna.

Ska även försöka ändra utseendet en aning. Vill t.ex. ha den ljusare i färgen. Men detta kommer nog tyvärr dröjja ett tag då jag inte kan göra en backup på bloggen för tillfället. Väldigt irriterande.

Tänkte iaf att jag kunde starta med att skriva upp två böcker jag köpte idag. Båda två är av författarinnan Maeve Binchy.


Stjärnklara nätter

Baksidetext: På en liten taverna högt ovanför den grekiska byn Agia Anna möts fyra människor för första gången. Det är Fiona, en ung irländsk sjuksköterska; Thomas, en akademiker från Kalifornien; Elsa, en vacker tyska; och så David, en tyst och blyg engelsman. Fyra främlingar utan något annat gemensamt än att de av olika skäl lämnat sina gamla hem och liv.

Tillsammans med Andreas, tavernans ägare, blir de vittnen till hur ett fartyg i bukten nedanför dem fattar eld och tragedin för dem samman.


Dublin 4

Baksidetext: En kvinna planerar en middagsbjudning för sina societetsvänner. En av gästerna är hennes makes älskarinna.


Den unga flickan lämnar hemmet på landsbygden för att njuta av stadens möjligheter. Och tvingas också lära sig hantera dess baksida med ensamhet och utanförskap.


En studentska ställs inför det totalt omvälvande beskedet att hon väntar barn.


En fotograf återvänder hem från ett behandlingshem för alkoholister, beredd att ta itu med sin förödda karriär och en familj som han svikit.


Dessa böcker påminner mig lustigt nog om en annan bok som jag läste när jag gick i åttan eller nian. Jag hade inte några höga tankar om den när jag började läsa, men efter att jag läst den så var jag helt lyrisk. En av underbaraste böcker jag läst hittills. Letar efter den för tillfället, jag bara måste ha den. Titeln är Broarna i Madison County och författaren heter Robert James Waller. Kommer inte ihåg så bra, men den handlar om en man (fotograf om jag minns rätt) som åker vilse. Han stannar för att fråga om vägen och träffar på så sätt hemmafrun Francesca. Mötet förändrar deras liv, och de blir älskare.

Om ni inte har läst den så rekommenderar jag den varmt. Boken är en upplevelse i sig!


Fantasyklubben - maj 08

Finns det något mer underbart än ljudet av brevbäraren som släpper ner ett stort brunt paket i brevlådan?

Avsändare Fantasyklubben.


Hertigen av Olasko av Raymond E. Feist

tredje delen i Skuggornas väktare.

Baksidetext: Kaspar av Olasko har landsförvisats och lämnats åt sitt öde i ett kargt och ogästvänligt land på andra sidan världen. Hans intelligens och styrka sätts på hårda prov när han kämpar för att klara sig från dag till dag. Den forne hertigen av Olasko har ett enda mål för ögonen: att återvända hem och hämnas på mannen som tagit ifrån honom allt - Talwin Hawkins.

Beväpnad med kvicktänkthet och en vilja av järn börjar Kaspar sin långa hemfärd. Men han anar inte att stora krafter samtidigt är i rörelse. Han är bara en ensam bricka i ett dödligt spel, för mot Tal Hawkins och den hemliga organisationen Skuggornas väktare står en ny, till synes övermäktig fiende. Skulle Pug och hans agenter misslyckas är inte bara Kaspars hemland Olasko i fara - hela Midkemia står inför ett hot som får kriget om rämnan och kampen mot ormfolket att verka triviala...


Övriga böcker

Såå jag har börjat fundera. Ska jag hålla fast vid min idé och enbart skriva om fantasy på den här bloggen eller ska jag åtminstone göra en kategori med övriga böcker där jag t.ex. recenserar skräck, deckare m.m. Vad tycker ni som läser?
När jag ändå är igång och frågar, vad kan jag göra för att få fler att läsa min blogg? Några idéer? Ser ju t.ex. hos de bokbloggar som jag själv läser att det är väldigt många läsare och även väldigt många kommentarer. Avundsjuk! Dela med er lite! ^^
Varför skrev jag det här inlägget? Hm… får fundera över det en stund tror jag…

Bloggvärde

Hittade en länk hos Petra där du kan kolla hur mycket din blogg är värd. *¤*Zirathi*¤* är tydligen värd 22 098 kr för tillfället.

Bloggvärde

Boktips..?!


Äger inte den här bilden. Den är gjord av ma4u4a (deviantART).Den här bloggens bokrecensioner går ganska trögt just nu, jag är mer än väl medveten om detta. Skyller på att jag går sista året på gymnasiet och har väldigt mkt att göra. Det är ett gäng stora kursprov, studentfixande, balträningar m.m. Men jag lovar att jag ska komma igång att läsa och recensera böcker ordentligt så fort allt är över. Ni får ha lite tålamod med mig så länge.
Men kom på en idé. Jag har fått en del boktips av andra bloggare/läsare, så varför inte göra ett speciellt inlägg för era boktips! Länkar till det på sidan så att ni alltid kan nå det på ett smidigt sätt. Då kan ni fritt tipsa om böcker samt få tips av andra. Vem vet, kanske blir det en hit! Hoppas iaf att ni uppskattar det och att det blir många boktips!


Trollskogen

Var på Öland förra helgen och tog då en promenad i Trollskogen, och stigen jag gick heter självklart Trollstigen. Det är ett väldigt passande namn. Väldigt trolskt och mystiskt, får nästan en känsla av att du gått in i en annan värld. Skogen är stor och stigen är lång, runt 4.5 mil att gå.
Till en början kan det kännas som vilken skog som helst, men man märker ändå snabbt skillnaden. Växtligheten är väldigt tät och annorlunda, träden blir större ju längre in man kommer och stigen blir smalare. Efter en stund kommer man till en slags passage. Där är stigen knappt en halvmeter bred och när du kommer ut på andra sidan är det som om du verkligen har hamnat på en annan plats. Träden är enorma och formade på alla möjliga lustiga sätt, längs med både träd, sten och mark klättrar murgrönan. Ni måste nästan se det själva för att kunna förstå. Jag rekommenderar er att gå längs Trollstigen om ni åker till Öland, det är en upplevelse man inte får missa!


Trollskogen omges nästan helt av vatten (kanske inte så underligt när den ligger på Öland) och som ni kan ana på bilden så var det dimma. Det syns inte så väl på bilden här men faktiskt så såg man inte många meter ut i vattnet, det var helt vitt! Och dimman letade sig in på land, in i Trollskogen. Det gav åtminstone mig en mystisk känsla...

Enkät om böcker

1. Vilken bok läste du senast?
- Det måste bli Monsterflickan - Blodsband av Stefan Ljungqvist.

2. Vilken bok ska du börja på härnäst?
- Svårt att säga, har ju ett par att läsa ut först. ^^ Men har lovat en kompis att läsa Vingklippt ängel av Berny Pålsson, annars så blir det nog Glass Houses av Rachel Caine.

3. Är det övervägande manliga eller kvinnliga författare i din bokhylla?
- Det är nog ganska blandat, kanske en smärre lutning mot manliga. Men svårt att säga med alla pseudonymer.


4. När du läser en bok, räknar du ner hur många sidor som är kvar, eller tänker "nu har jag kommit en fjärdedel", "en tredjedel", "hurra! hälften!" osv?
- Ibland.

5. Hur väljer du vilka böcker du vill läsa? Ex omslag, tips från vänner, recensioner, topplistor, bloggar osv?
- Några blir jag tipsad om på bloggar och av kompisar, annars tillbringar jag ganska lång tid i bokhandlar och på Science Fiction Bokhandelns hemsida där jag läser baksidetexter och söker.

6. När blir en bok för lång?
- Aldrig! En bok kan inte bli för lång, det gäller bara att storyn håller samma kvalitet genom hela boken.

7. Läser du lika gärna på engelska (om det är originalspråket) som på svenska?
- Absolut! Jag läser faktiskt i många fall hellre på engelska än på svenska.

8. Vilken bok kände du senast att du var tvungen att försöka övertala ALLA dina vänner att läsa?
- Sökaren av Terry Goodkind, och då har inte läst ut den än. ^^ Läs den!!! *s*

9. Kan du lämna en bok som du tycker är tråkig? I så fall, när ger du upp?
- Aa, jag brukar fortsätta läsa en bit för att se om den blir bättre. Men om den fortfarande är lika tråkig så lägger jag ifrån mig den. Två exempel på böcker som jag bokstavligt talat ville kasta i papperskorgen efter det första kapitlet är På västfronten intet nytt och Barnens ö.

10. Vilken genre är överrepresenterad i din bokhylla, och vilken finns inte alls?

- Fantasy är lugnt överlägsen. Sen måste jag erkänna att jag inte kan nämna någon som inte finns alls...Ni hittar enkäten på HÄR på Mats Strandbergs blogg.


Fantasyklubben - april 08

Då har det skramlat ner ytterligare en bok i brevlådan!


Midnattsfalken av David Gemmell

andra delen i Riganterna.

Baksidetext: Oäktingen Bane är den försmådde sonen till den rigantiske kungen Demonklinga. Eftersom han är avlad i otrohet har han vuxit upp som en utstött i sitt eget land, fruktad av sina landsmän och förnekad av den far vars omisskännliga tecken han bär - ett grönt och ett brunt öga.

Bane väljer att fly till andra sidan havet. Där finner han den värme och kärlek han törstat efter - bara för att få den bortryckt av en grym riddare. I sin nya tillvaro som gladiator på de bloddränkta arenorna i Stenstaden lever Bane nu enbart för en sak: hämnd. Och han närmar sig sitt mål med samma hårdnackade envishet som gjorde hans far till kung.


Månadens Fantasy - april 08

Månadens Fantasy

  

Utmärkelsen Månadens Fantasy april -08 går till Monsterflickan - Blodsband av Stefan Ljungqvist. Fem stjärnor i betyg och ni kan läsa recensionen här.


RSS 2.0