Senaste...

Helena på Bokhora har gjort denna enkät om ens senaste...

 

Utlästa boken: Mystiska Milla och spökskolan av Unni Lindell & Fredrik Skavlan

Påbörjade boken: Bilbo - en hobbits äventyr av J.R.R. Tolkien. Har tyvärr inte hunnit läsa så långt i den ännu

Höjdaren: Thief of Lives tror jag, även att jag inte riktigt har läst ut den än

Besvikelsen: Här måste jag tyvärr säga Doktor Proktors pruttpulver av Jo Nesbø. Trodde den skulle vara betydligt roligare

Lånade bibloboken: Kurslitteratur inom datorer

Inköpta boken: Columbus av Herman Lindqvist. Fick för mig att jag skulle testa

Bokcravingen: Det är nog Sister of the Dead som är tredje delen i serien Noble Dead av Barb & J.C. Hendee

Lästa meningen: "And behind the Suman's sagging head, Chesna watched her with an ashen face." - Thief of Lives


Kanske skulle man flytta en bok i taget..?

Vi håller på att flytta om och greja en del nu här hemma. Det ska tapetseras om och lister ska bytas osv.

Jag lyfte en hög innehållande nio böcker för att hyllan de låg på skulle flyttas. När jag sedan ska lägga tillbaka böckerna uppepå nämnd hylla så snubblar jag till och den översta boken, vilken är I'm the Vampire, That's Why i pocketformat, hoppar ner och hugger mig i foten! Aj, vad det gjorde ont! Tillråga på allt visar det sig att det blivit två små jack, ett i pärmen och ett i ryggen. Hur kunde jag låta detta ske?

Strök ömt boken över dess sår och la sedan försiktigt upp den på sin plats igen. Sen svor jag tyst över min stackars ömmande fot...


Monster på Scenen!

   

Igår kväll var jag och en kompis på konsert med Lordi!
Det var jättehäftigt, om än ganska lite folk. Trodde faktiskt det skulle varit fler.
Biljetterna kostade 250 kr och det var de värda. Musiken var super och de showade även en del på scenen vilket gjorde det hela roligare. Kommer de tillbaka till Sverige så tänker jag definitivt gå och se de igen!
Konserten var ungefär tre timmar lång och första 40 minuterna togs upp av Fatal Smile. Ett svenskt band som varit med som förband till Lordi under deras världsturnering nu.

Ber om ursäkt för de dåliga korten, de är tagna med mobilen så det blev ganska smått och suddigt tyvärr.

Fantasyklubben - mars 09

Denna bok dök upp igår, men hann inte skriva om det då.

Sammandrabbningen av Tracy & Laura Hickman
sjätte delen i Bronskoralerna.
Baksidetext: Sedan urminnes tider har tre parallella världar existerat sida vid sida i varsin separat verklighet. De är Aerbon, människovärlden, Sine'shai, älvornas värld, och G'tok, vättarnas värld, och en dröm har varit enda kontakten mellan dem och enda möjligheten för deras invånare att ana de två andra världarna. Detta tillstånd förändras drastiskt när en ung vätte vid namn Lunid företar sig att öppna en portal mellan världarna, vilket leder till att den mäktige krigsherren Skramak tar hela sin armé och ger sig på en invasion av Aerbon.
Vad som följer är en kamp på liv och död som kommer att avgöra hela människovärldens överlevnad.

Grattis Poesidagen!

I efterskott...

Bokmania uppmanade att gratulera poesidagen med just en dikt. Jag gillar poesi och jag skriver själv ganska så mycket dikter, både engelska och svenska. Därför kändes det självklart att välja en av mina egna.

 

I love you

Do you know
how much I love you?
Do you know
how cute you talk?
Do you know
how much I want you?
Do you know
how sweet you walk?
If you let me
I'll prove to you;
I love you with all my heart!

 

Hoppas ni tycker om den. Jag skriver främst ganska så mörk poesi, denna tog en stund att hitta. Ville inte överösa er med mörker.

Som sagt dikten heter kort och gott I love you och är min egen, jag har copywright på den. Alltså, om ni vill citera den eller liknande så uppskattar jag om ni ber mig om lov först och sen är det självklart ett måste att ni inte påstår er ha skrivit den själva!


Snöfrid goes mikro...

Nu har jag skaffat en mikroblogg!

 

http://fantasy03.bloggy.se

 

Som ni ser är den enda skillnaden i adressen bloggy istället för blogg. Tänkte att det kunde förenkla lite.


Träning ger färdighet?

Som jag skrivit tidigare om här så har jag börjat träna.

Men kan ni hjälpa mig med tips på fler sätt att träna magen på förutom situps? Skulle vara roligt med lite omväxling.

För övrigt går det bra. Jag går mina promenader och gör min styrketräning. Har t.o.m. börjat jogga lite! Fast bara en gång i veckan än så länge, vill ju inte köra för hårt. Tänkte att nästa månad kanske jag kan försöka med två gånger i veckan.

Var verkligen ansträngande att jogga. Jag har inte gjort det på flera år för att vara ärlig. Första gången kom jag inte alls långt innan jag blev tvungen att stanna, kändes väldigt pinsamt. Men jag bet ihop och nu ökar sträckan för varje gång... även om den fortfarande är ganska kort.

Men som sagt, om ni har tips så blir jag jätteglad!

Jag har tillgång till ett par inlines (har åkt i flera år, inget stapplande här alltså), ett par hantlar och en spinningcykel.


Tävling!

 

 

Detta är min första tävling.

För att vara med skriver ni ett inlägg i er blogg om tävlingen (använd gärna bilden ovan) och lämnar en kommentar med er blogg-/mailadress här.

Vinnare dras och publiceras här på bloggen fredagen den 17 april.

Jag önskar er alla lycka till!


Bokrecension - Mystiska Milla och spökskolan

 

Mystiska Milla och spökskolan

Unni Lindell & Fredrik Skavlan


- Vad i tusiken är det här för något? vrålade den arge fabrikören. En skurtrasa? Är det städhjälpen som har glömt kvar en av sina trasor?
- Nej, pappa, ropade Pinneus. Det är ett spöke, ett äkta spöke.
Hela dagarna ligger Mystiska Milla prydligt hopvikt på den stora syfabrikens tyglager och väntar på att det ska bli natt. Då går hon nämligen på Sofia Skrämmavettis spökskola för yngre oskolade spöken där hon och de andra spökbarnen får lära sig hur man spökar på riktigt.
Men en dag händer något hemskt: Milla råkar knuffa ner spöket Flinka Fiola från en hylla och raskt har Fiola förvandlats till en väska som skickas till Paris. Hon måste räddas! Tillsammans med tygfabrikörens son Pinneus ger sig Milla av på en vådlig färd till Paris – en spökaktig och härlig resa i filosofins, kulturens och livets historia.


Ja, vad ska jag skriva. Jag älskade verkligen den här boken!
Tror att barn i alla åldrar skulle gilla den här boken. Ska själv ta och läsa den för min brorsdotter och se vad hon tycker om den.
Den är både rolig och spännande med sin ganska så unika, skulle jag vilja påstå, story.
Spökena har ett filosofiskt språk vilket sätter lite extra och speciell krydda till berättelsen. Detta gör den till en underbar högläsningsbok, då den även blir intressant för de äldre att läsa.
Varmt rekommenderad till alla barn som vill lära sig lite mer om spöken och deras mystiska liv!

Betyg: *****

Bokrecension - Doktor Proktors pruttpulver

 

Doktor Proktors pruttpulver

Jo Nesbø


”Har du någonsin hört talas om en professor som försöker uppfinna ett pulver mot hösnuva och så visar det sig att han istället har uppfunnit ett pruttpulver? Nej, jag kunde väl tro det”, säger doktor Proktor. Det är nämligen tämligen sällsynt. Åtminstone om det är ett pruttpulver som gör att man med raketfart far rakt upp i himlen och skrämmer slag på alla kråkorna.
Doktor Proktor bor på Kanonvägen, granne med flickan Lise. En solig dag strax före nationaldagen 17 maj ser Lise en flyttbil köra upp vid ett annat grannhus. In flyttar Bulle, en allt annat än vanlig pojke och dessutom alldeles ovanligt liten till växten.
Det blir början på en otrolig historia om förlorad kärlek, ruskiga anakondor, dystra fängelsehålor, skumma skurkar och inte minst: världens starkaste pruttpulver.


Det märks att det är en deckarförfattare som skrivit boken. Spänningen känns igenom hela boken och man vet aldrig riktigt vad som kommer ske härnäst.
Tyvärr kan jag inte påstå det samma om rolighetsfaktorn. Berättelsen i sig är skojig och underlig på ett barnsligt sätt. Men där finns även en del svåra ord, så som ”nitroglycerin” eller det upprepade användandet av ”rattus norvegicus”, vilket är latin för norsk råtta. Dessa kan nog försvåra läsandet för många barn.
Jag tyckte om spänningen, men tycker att författaren kunde ha använt sig av ett lite enklare språk.
Men det är fortfarande en barnbok och jag vill rekommendera den därefter. Om än till lite äldre barn.

Betyg: ***

Orange böcker

Bokmania utmanade att visa sina orange böcker. Jag äger inte så många böcker i den färgen... men några lyckades jag hitta!

 

 

Plus min lilla gris, den fick representera själva färgen.

Böckerna är;

Jennifer Scales and the Messenger of Light

Nionde grottan

Wuthering Heights

Den gyllene skalbaggen


Första Pocket&Trix!

Idag fick jag mitt första paket i Pocket&Trix! Så här såg innehållet ut:

 

 

Boken stod jag faktiskt och tittade på i bokhandeln precis när den kommit ut. Men då hade jag inte råd med ytterligare en bok och tur var väl det då. ^^

Tackar så mycket för de fina pennorna och anteckningsboken! Perfekt för mig att ta med i väskan när jag åker tåg eller dylikt.

Chokladen och syrlingerna smakar ljuvligt!


Hej hå, hiva på!

Jag beslöt mig i början av året att jag skulle börja träna. Gymmet är inget för mig, nej. Men jag försöker gå promenader varje dag och jag kör lite styrketräning här hemma. Det är situps, armhävningar (på knä) och en del olika övningar med hantlar för att träna upp armmusklerna och axlarna.

Har alltid varit ganska lat av mig även om jag vandrar mkt osv. så lite kondition och styrka tyckte jag mig ha. Men det var just vad jag hade, lite. När jag gör de olika övningarna känner jag hur det tar i muskler som jag knappt var medveten om att jag hade.

Det tog ett tag för mig att verkligen komma igång med träningen. Först gick jag enbart mina promenader. Men nu kör jag faktiskt lite styrketräning nästan varje dag. Ansträngande, oh ja. Fast det är även en skön känsla, vetskapen att jag faktiskt gör nåt.

Dröjer säkerligen ett tag till innan jag ser några större förändringar, men lite plattare mage tycker jag mig allt ha börjat få. Imorse hade jag t.o.m. träningsvärk och det gav en otrolig positiv psykisk kick!


Fantasyklubben - februari 09

Denna bok låg och väntade på mig i brevlådan i fredags.

 

Slaget om Särland av L.E. Modesitt, Jr

andra delen i Tornen i solnedgången.

Baksidetext: Som regent över det torra öriket Särland står Kreslin inför en verklig utmaning. Han måste övervinna sin ungdomliga önskan att finna snabba lösningar för att respektera balansen mellan ordning och kaos, och inse att man för att åstadkomma bestående förändringar ibland kan få vänta på resultatet. Om han ska kunna förvandla ökenön till en prunkande trädgård behöver han lära sig att känna av de fina växlingarna i vindarnas och molnens rörelser för att inte enbart åstadkomma våldsamma skyfall eller förödande torka.

Samtidigt försöker Kreslin nå fram till och försonas med sin samregent och maka Megaera. Där hjälper inte hans skicklighet med svärdet eller förmågan att snabbt åkalla våldsamma stormar, utan han måste lära sig att förstå kvinnan han älskar och är evigt förbunden med. Helaren Lydjas ord ringer i hans öron: "Om du inte kan det, kommer ni båda att vara döda innan sommaren är slut." Särlands öde vilar i deras händer, och om de ska kunna försvara sig mot de vita magikerna måste Kreslin och Megaera stå enade.

Under tiden mobiliserar Fagerhamn sina styrkor på Candar. Bit för bit lägger de kontinenten under sig och det är bara en tidsfråga innan deras flotta går till anfall mot Särland.


Bokrecension - Skumma affärer

 

Skumma affärer

Fiona Kelly


Belindas pappa ordnar jobb till Mysterieklubben på ett konferenshotell. Tjejerna ska bo på hotellet och rycka in där det behövs. Holly jobbar i receptionen och Tracy i köket. Belinda blir städerska, vilket hon egentligen inte har något emot, men tyvärr kräver jobbet att hon har uniform: en ljusblå klänning med spetsar. Inte riktigt Belindas stil…
En dag när Belinda ska städa rum 17, finner hon en livlös man på sängen. Han har ett blodigt sår i nacken och det är blodfläckar på överkastet. Belinda rusar i väg för att slå larm och ringa efter en ambulans, men när hjälpen anländer är rum 17 tomt. Av mannen syns inte ett spår och på överkastet finns bara en stor kaffefläck…


En härlig och spännande ungdomsdeckare. Tyvärr räknade jag ut hur allt låg till innan karaktärerna i boken.
Men den är ändå underhållande att läsa och berättelsen fångar läsaren som en spindel fångar en fluga i sitt nät. Ju mer man läser desto mer invirad blir man.
Boken går på ett par timmar. Den är både någorlunda lätt- och snabbläst.
Kanske inget för den vuxne läsaren, men passande för barn och ungdomar som gillar spännande deckare. Främst en deckare för tjejer skulle jag vilja påstå.
Fiona Kelly känns lite som en barnsligare version av Agatha Christie. På ett positivt sätt ska då tilläggas.

Betyg: ****

Bokrecension - Blindträff

 

Blindträff

Chloë Rayban


Det är lördag kväll och Marie sitter ensam hemma framför teven. Hon har precis gjort slut med pojkvännen och är osams med sin bästa kompis. Allt är botten.
Men så ringer plötsligt telefonen, och det visar sig vara en kille på andra sidan. En charmig kille som har ringt fel…
Kan Maries tur äntligen ha vänt?


En lättläst och rolig bok.
Perfekt att ta med på tåget då den går snabbt att läsa ut.
Med varken för mycket eller för lite dialog och mild tonårsromantik så anser jag boken vara väl läsvärd.
Jag skulle vilja rekommendera den till ungdomar i yngre tonåren. Men den funkar även bra för lite äldre som vill läsa nåt lättsmält.

Betyg: ****

RSS 2.0