Chair thy books!


Bild tagen hemma hos min farmor. Tyckte det såg så gulligt ut!
Hon berättade förresten att stolen är nästan 80 år gammal (hon fick den när hon bara var fem år); och det syns inte särskilt väl på bilden, men det är bara ca 40 cm från golvet till sittsen.

Udda litteraturJag vill läsa den boken! Jag vill, jag vill, jag vill!
Har grämt mig så för att jag inte köpte den medan jag hade pengar. Så nu har jag då råd att köpa den ... men så är den tillfälligt slut hos adlibris (varifrån jag främst köper min litteratur). Typiskt.
Men jag ger inte upp så lätt. Trycker bevaka och håller tummarna för att de snart har den i lager igen.

"Lelle älskar kvinnor. Hon har dem lite som andra har choklad som något gott att njuta av när andan faller på."
Men erkänn att bara dessa två meningar får er att vilja läsa boken?!
Kom igen adlibris, skicka ett litet bekräftelsemail till mig att boken finns inne för beställning igen. Snälla.

För er nyfikna små som inte redan äger/läst detta verk (eller om ni har det men fortfarande är nyfikna) så kommer här ett par länkar:
boken Udda hos Piratförlaget
boken Udda hos adlibris
och så självklart, författarinnans egna sida Sara Lövestams blogg

Har här blivit torftigt?

Det ser lite torftigt ut på bloggen just nu med enbart inlägg om böcker jag fått eller läst. Eller det kanske bara är jag som tycker det? Ska försöka komma på lite mer att blogga om framöver i alla fall. Sista veckan på vårterminen nu också så det är lite stressigt, vill gärna bli klar med så mycket som möjligt innan sommaren.
Kommer försöka publicera åtminstone två nya recensioner denna vecka dock.

Nu på onsdag ska vi framföra en kort pjäs (egenskriven), inför den hårdaste sortens kritiker. Barn.
På torsdag har jag sedan examination i Dramakommunikation.

Måste bestämma tid för en undersökning hos tandläkaren någon dag dessutom. Inte något som jag ser fram emot precis. Hoppas på att det inte är några hål!

Men vad säger ni, mina kära läsare? Är det något speciellt ni saknar här på bloggen? Något som ni kanske skulle vilja se mig skriva om? Helst litt.relaterat så klart.

Tävlingstips!

Bokgläntan lottar just nu ut två ex. av Kär i Kärleken av Lina Forss.
Tävlingen är öppen tom den 30 maj.
Passa på att vara med du också!

Behöver en större brevlåda...

Min första tanke: Hur fick brevbäraren ner det där?!

Det var inget litet paket som väntade i brevlådan imorse. Men med sinande studier - vårterminen leder ju mot sitt slut - så börjar jag få en hel del tid över och det är trevligt att kunna fylla den med något. I detta fall, alldeles färsk litteratur!Jag skar mig på lillfingret när jag öppnade paketet (ivrig? nejdå, inte alls), men det var det värt.

Förvriden av Frida Edman
Vägen till Umbria (del 1) av Jan-Erik Ullström

Fick även lite annat smått o gott, som ni kan se på bilden ovan. Det här blir första gången jag läser något utgivet av detta förlag så det är kul! Blir säkert inte sista heller för efter att ha luskat runt lite på deras hemsida upptäcker jag att där finns många böcker i min smak.

Tack så hemskt mycket, Mörkersdottir förlag!

Regnig överraskning

Det har regnat av och till i flera timmar idag. Kändes verkligen inte särskilt uppiggande. Även om jag måste säga att jag älskar doften av våt asfalt. Det är nåt visst med luften direkt efter en ordentlig regnskur...

I vilket fall som helst, just för att det regnade skyndade jag mig att hämta in posten. Och till min förvåning ligger där ett stort paket till mig i brevlådan!Sista skottet av Niklas Krog
Klass 7B - Början på värmen av Pernilla Gesén

Nyfiken på att läsa något annat än fantasy av Krog. Böckerna om Klass 7B har jag hört talas en hel del om, men jag har aldrig läst någon i serien. Får se om de lever upp till sitt rykte.

Tack så mycket för överraskningen, Forma Books!

Cirkeln av Mats Strandberg & Sara Bergmark ElfgrenCirkeln

Mats Strandberg & Sara Bergmark Elfgren


Engelsfors. Vackert namn, risig stad. Omgiven av djupa skogar där människor ofta går vilse och försvinner. En natt då månen färgats mystiskt röd förs sex tonårstjejer till den nedlagda folkparken. De har ingenting gemensamt. De vet inte hur de kommit dit eller varför de är där, men utan varandra kommer de inte att överleva.

Jag älskar den här boken. Första kapitlet och boken hade mig i ett järngrepp.
Spänning, övernaturliga krafter och tonårsproblem. Allt i en balanserad mash-up. Temat är det outtröttliga ’det goda mot det onda’.
Något som gör den här boken så verklighetstrogen är författarnas beskrivning av skolmiljön. Som läsare kan man lätt känna igen de olika problemen och hierarkin som finns inom skolan idag, detta gör det nästan otäckt lätt att tro på resten av storyn också. Jag kände igen mig själv i ett par av de olika karaktärerna.
Där finns så bra fångade känslor att man som läsare får känslan av att de är ens egna.
Jag tyckte verkligen om den här boken, både språket och själva storyn tilltalade mig något enormt. Språket känns så okomplicerat, men ändå fylligt och närmast poetiskt i vissa fall.
Varmt rekommenderad. Särskilt för läsare som fortfarande går i skolan eller nyligen slutat.
Den väckte min läslust till liv igen och jag kommer definitivt läsa de två uppföljarna i trilogin.

Betyg: *****


RSS 2.0