Me is back!

Be afraid, be very afraid...

 

Tack för alla grattis-kommentarer på förra inlägget! :)

Danmark var jätteroligt! Trots att det regnade en hel del. Men lite vatten dör jag inte av, äger ju ett paraply. Spenderade lördagen i Köpenhamn där jag la ut över tusen svenska kronor på kläder... men jag antar att min stil är ganska dyr? Eller så är det bara jag.

Tog inga bilder den här gången. Hade inte ens kameran med mig. Men jag har varit i Danmark så ofta så det känns inte längre lika viktigt att dra med kameran.

 

I onsdags kom förresten mitt tredje Pocket&Prassel-paket, men jag har inte haft möjlighet att fota det än. Men bild och inlägg kommer så småningen tillsammans med ett par stycken recensioner.


Grattis till mig!!

credit till bilden går till assscrew28 och föreställer L från manga/anime Death Note


Igår fyllde jag 20 år! Fick dock inte tillfälle att blogga om det förrän nu.

Jag fick filmer (Jumper, I Robot, Elizabethtown och Mission Impossible 3), en dubbel-cd med Madonna, en tavla med japansk-inspirerat motiv, godis samt pengar.

Idag hittade jag dessutom ett litet paket i brevlådan från Lotta! Innehållande choklad (älskade den lilla chokladkakan!), "isformar" - isbitarna får formen av ett björnbär... om det inte är hallon? Och så fick jag ett litet spöke, urgulligt. Tänkte hänga det i min mobil, men jag är rädd att jag tappar det då. Aramis tyckte också om spöket. Otroligt med tanke på att det inte var ätbart, haha

Tack såå hemskt mycket! :)

 

Nu måste jag fortsätta packa då vi åker till Danmark över helgen. Firar min 20-årsdag bl.a. Ha det så bra under tiden!


Böcker bortskänkes!

 

Har rensat mina bokhyllor och dessa böcker skänker jag bort. Det är gamla fantasyklassiker för yngre läsare.

Författare: Alexander Lloyd

Disney gjorde en filmatisering av en eller två av böckerna - Taran och den magiska kitteln.

 

Serien Prydainkrönikorna, vilken innefattar böckerna;

De trennes bok (saknas)

Den svarta kitteln

Llyrs slott

Taran, Vandraren

Storkonungen

Hittebarnet (saknas)

 

Samt Västmarkstriologin;

Tiggardrottningen (saknas)

Väster om Friheten

Tornfalken

 

Om någon är intresserad så lämna en kommentar eller skicka ett mail [email protected]

Jag skänker bort alla böckerna mot att mottagaren står för frakten. Som sagt så saknar jag tre av böckerna, dessa blir ni tvungna att skaffa på annat håll (om ni inte redan har dem).


Pandor, djur eller människor?

Har ni hört talas om pandaflickor/pandapojkar?

För att det inte ska bli några missförstånd, detta inlägg handlar inte om litteratur. Det är bara jag som funderar lite kring ”pandor”.

”Pandor” syftar alltså på personer med kraftigt svartsminkade ögon ( – med detta brukar man väl i sin tur syfta på personer med en alternativ och/eller egen stil, de av oss som vill stå ut från mängden. Men nu ska vi inte tappa tråden.), svart/vita kläder. De brukar även sakna någon vidare solbränna - vita och svarta, som pandor.
Jag är en panda...

Men nu är jag lite nyfiken på era tankar och åsikter om det hela. Tycker ni det är nedlåtande att kalla någon för pandaflicka eller pandapojke? Personligen tycker jag det har en gullig klang i sig, men då finner jag även "vanliga" pandor väldigt gulliga. Men jag vet att det finns de som använder ordet negativt, tyvärr.


Böckerna beskriver mitt liv

Dessa frågor hittade jag hos Bokbabbel. Lite klurigt, men roligt!


Är du man eller kvinna?
Piratika

Beskriv dig själv
Punkindustriell hårdrockare med attityd

Hur mår du?
Skulduggery Pleasant

Beskriv stället du bor på
Eget rum

Vart skulle du vilja resa?
Det levande slottet

Beskriv din bästa vän
Vingklippt ängel

Vilken är din favoritfärg?
Svart ängel

Hurdant väder är det just nu?
Stilla natt, magiska natt

Vilken är din favoritårstid?
Moon Called

Om ditt liv vore ett tv-program, vad skulle det heta?
Herrskap och häxor

Vad betyder livet för dig?
Spår i snön

Hurdant är ditt parförhållande?
Skriet från vildmarken

Vad är du rädd för?
Edderkopper (Spindlar)

Dagens aforism
Vägen följer hjärtat

Vilket råd skulle du vilja ge?
Damernas detektivbyrå

Hur skulle du vilja dö?
The Vampire Who Loved Me

Ditt motto
Magic Bites

Titta vad jag hittade!

Surfade runt lite slött på olika bokbloggar osv. och vad snubblar jag in på? Jo, Julia Sandströms blogg! Blev lite förvånad men väldigt glad då hon råkar vara en av mina favoritförfattare!
Av enbart svenska författare så ligger hon på delad första plats tillsammans med Andreas Roman. Djupt förälskad i Nyckelväktarna.
Vilken trevlig måndagsmorgon detta blev helt plötsligt! :)

Uppdaterat:
Så långt vingarna bär ligger just nu på mitt nattduksbord och väntar på att bli slukad!

Böcker i mängder!

Efter att ha läst Bokomatens inlägg om bokhyllor där hon dessutom länkar till en underbar sida med en massa fina bilder så fick jag för mig att jag skulle visa upp alla (i stort sett) mina böcker. Men bara på en enda bild. Jag har nu efter en del pillande i photoshop fått till en bild som jag känner mig nöjd med. Så, vad tycks?


11 dagar kvar!

Sen går jag från tonåring in i vuxenlivet. Känns lite tragiskt om jag ska vara ärlig. Gillar att vara tonåring... vill inte växa upp och bli gammal! Svär att hålla ett hårt tag i min barnslighet och aldrig släppa taget! Tänker inte bete mig som en femåring, men alltså jag tänker inte släppa allt som jag gillar och är heller.
Alltså 11 dagar kvar tills jag fyller 20 år. Men kommer fortsätta vara flamsig, gå i min egna underliga stil, lyssna på j-rock och vara ett extremt animefreak. Kanpai för mig!

För att roa mig (och förhoppningsvis även er) så är här lite länkar som jag tycker om att besöka;
DeviantArt - "the largest art community in the world", behöver inte vara medlem för att kika runt. Min profil på dA
Animecrazy - "watch anime online for free", de har väldigt många avsnitt och filmer
Youtube - svårt att tänka mig att nån har missat den här sidan egentligen?
Bok.nu - "få personliga boktips, hitta nya böcker och jämför priser"
Shock - Alternative fashion, ta en titt för de har faktiskt väldigt mycket

Have fun and don't bite each other!


Boromir, där ser man!

Which Fantasy/SciFi Character Are You?

With good intentions but misunderstood motives, you are a hardy, if somewhat unreliable, companion.
I ask only for the strength to defend my people!

Testet hittade jag tack vare Snowflake, ni hittar det här


Paket 3.2

Imorse hittade jag ett grönt, något massakerat, paket i brevlådan!Det låg inslaget i plast med en lapp från posten där de bad om ursäkt för paketets utseende och hoppades att inget i det hade blivit skadat. Jag kan inte låta bli att undra vad i hela världen som hänt med det? Ser ju ut som om det legat i en pool och sen blivit överkört av en gräsklippare!
Men innehållet hade faktiskt klarat sig undan, boken har säkerligen blivit fuktig men inget den inte kunde stå emot. :)
Boken jag fick heter World War Z och är skriven av Max Brooks. Ett ord; Zombies! Me like! Hittills inte läst någon bok med zombies (detta blir den första), men jag har slukat alla Resident Evil. Filmerna alltså.
Fick även en massa godis som ser väldigt gott ut! Känner inte igen det dock, undrar var det är köpt... och nej, jag är inte allergisk mot nötter min kära bokvän.
Sen var där även ett handskrivet filter. Kaffefilter för att vara noga. Intressant val av brevpapper.
Tack för ett underbart paket!

Ändring kommer det att bli

Tack för alla svar på inlägget Vad tycker ni? Roligt att höra era åsikter, de flesta verkar dessutom vara för en ändring och säger att jag ska göra det som känns bäst för mig. Så en ändring här på bloggen kommer det att bli!
Vet dock inte hur lång tid det kommer ta innan jag har ett färdigt resultat som jag är nöjd med, men har gjort en skiss (med vanlig blyertspenna på ett vanligt papper, ja) som jag tänker använda mig av... mer säger jag inte. ;)

Först till kvarn! gäller förresten fortfarande då ingen har svarat ännu. Passa på!

Bokrecension - Spelar roll


Spelar roll

Hans Olsson


Johan Alexander går i nian. Han spelar basket och är populär hos tjejerna. Men under ytan kämpar han med sina egna tankar. För det är killar som intresserar honom, inte tjejer.
Hemma anar man ingenting. Alexander, som han kallas i hemmet, träffar tjejer och allt verkar vara ”som det ska”. Kompisarna märker heller ingenting, för dem är Johan, som han kallas av dem, killen som får alla tjejer. Den där killen alla tjejer vill ha och alla killar vill vara.

Jag hade nog lite för höga förväntningar på den här boken. Känns som om jag under hela tiden väntade på något som aldrig hände.
Men det är fortfarande en bra och välskriven berättelse. En känsloladdad, lite annorlunda kärlekshistoria. Jag tycker författaren lyckats bra med att bevisa att även om man har en annan sexuell läggning jämfört med andra så behöver inte det betyda att man är annorlunda och man kan ha minst lika svåra kärleksproblem.
Just pga. mina förväntningar på boken så har jag lite delad uppfattning om betyget. Men jag anser den i vilket fall som helst läsvärd. Den kan nog ge läsaren lite nya perspektiv.

Betyg: ***

RSS 2.0