Burr...

Kom hem från Italien inatt, runt halv två. Vi hade omkring 38 grader, luften var stillastående och gassande solsken. Att komma hem till ett 18 gradigt Sverige med regn får en att frysa...
Men det har varit väldigt roligt och skönt även om jag hade uppskattat lite svalare temperatur. Svetten rann bokstavligt talat om mig, inte såå mysigt. ^^
Jag är ganska trött fortfarande och ska försöka plocka in alla prylar/kläder jag hade med mig plus det jag köpte. Kommer bokrecensioner lite senare. Kanske ikväll, får se.
Av ren nyfikenhet kollade jag om det var några fler som läste böcker på resan (åkte bussresa) och det var det! Såg lustigt nog bara kvinnor med böcker.
Här är de titlar och författare jag lyckades knycka.

Av kött och blod av John Harvey

Ett fall för Frost
av R.D. Wingfield

Italienska skor
av Henning Mankell

Grå själar
av Philippe Claudel

Studio sex
av Liza Marklund

Fann det väldigt underligt att inga män läste...
Jag har inte läst nån av ovanstående böcker. Nån annan som har det? Borde jag kanske läsa nån/några av dem?


ItalienÅker till Italien om ett par timmar.
Peschiera del Garda


Önskar er alla en glad midsommar!

Twilight


Fjärde boken i serien!
Släpps i USA den 2 augusti.


Twilight blir film! (för er som missat det)
Premiär i USA den 12 december.
Sverigepremiär den 6 mars.


~ Dödlig romantik ~klicka på bilderna för att förstora dem...


BrisingrÄventyret fortsätter!
Boken släpps i USA den 20 september.

Bokrecension - DrömkillenDrömkillen
Elizabeth Chandler


Carly letar efter den perfekte killen... åt någon annan! Om hennes plan fungerar kommer hennes bästa kompis, den flirtiga Heather, att sluta stjäla Carlys killar. Carly tänker fixa en riktig snygging åt Heather och sedan skaffa sig en själv.
Den rolige, sportige Jack borde passa Heather som handen i handsken, anser Carly. Men så fort hon ser dem tillsammans inser Carly att hon har gjort sitt livs misstag. Ska hon hjälpa sin kompis att behålla killen med stort K... Eller ska hon stjäla honom mitt framför näsan på henne?

Bra bok. Rolig och välskriven. En definitiv skämsbok för mig, aldrig att jag skulle visa mig ute läsande den här! Sträckläste den igår, tog mig omkring 4 timmar. Min första tanke var "jag kommer få mardrömmar..." medan min tanke när jag la ifrån mig den var "kunde den inte varit längre?".
Carly, en i viss mån naiv tjej som är för snäll för sitt eget bästa när det kommer till bästa kompisen. Jack, killen med det underbara leendet som varenda tjej vill ha. Heather, tjejen med den perfekta kroppen som får vilken kille hon pekar på.
Trots att man ganska snabbt kunde lista ut vad som skulle hända så var den väldigt rolig att läsa och alla lustiga intriger gjorde den spännande. Inte precis min typ av bok, men jag kunde inte lägga ifrån mig den. Var helt enkelt tvungen att läsa ut den. Om man gillar romantik på en lugn nivå så rekommenderar jag boken. Åldern på personerna i boken ligger runt 19. Inga småbarn alltså. Kan läsas av så väl 13 åringar som 40 åringar enligt min synpunkt.

Betyg: ****

Gäster i Gästboken

Tänkte bara uppmärksamma er om att jag faktiskt har en Gästbok! Ni får hemskt gärna skriva en liten hälsning i denna när ni ändå är här och läser :)
Ni finner den här till vänster direkt under sökfunktionen. Annars kan ni klicka på länken:

Min lilla gästbok

Hoppas ni gillar min blogg! (Ursäkta att den är så... rosa)


Sjung om studentens lyckliga dar...

Jag är fri!!
Tog studenten i fredags, 13 juni, och är nu äntligen fri från gymnasiets slit och bekymmer!
När vi sprang ut sjöng vi bl.a. den klassiska låten Sjung om studentens lyckliga dar, låtom oss fröjdas ungdomens vår. Än klappar hjärtat med friska slag, och den ljusnande framtid är vår... osv.
I studentpresent fick jag två halsband, båda i silver, pengar, en kladdkaka och en resa till Italien! :) Slå det om ni kan! *s*
Men det var iaf väldigt roligt, men samtidigt extremt sorgligt när det senare var dags att säga farväl till alla härliga kompisar. Jag har aldrig gått i en såå underbar klass i hela mitt liv, aldrig haft såna fantastiska klasskompisar. Saknar dem alla och hoppas verkligen få träffa dem igen. Gymnasiet var tröttsamt men oxå den roligaste tiden i mitt liv!


Veckans lästrio - böcker som bara blir stående...

Ja, det var ju ett tag sen man medverkade i nåt sånt här. ^^

Jurassic Park av Michael Crichton
Tänker inte ens på denna som en bok längre. Den bara finns där, som ett stort praktiskt bokstöd för de andra böckerna på hyllan.

Amanda den Hjärtlösa av Jurek Becker
Köpte för skojs skull, handlar ju om mig ;) haha! Men har aldrig blivit av att läsa den... än...

The Sweetwater Point Motel av Peter Saab
Vet inte varför jag inte har läst den än. Köpte den för att den verkade såå bra. Får se till att läsa den nån dag, minns inte ens vad den handlar om längre.

Sommarböcker

Vad är en sommarbok egentligen? Finns det överhuvudtaget böcker som passar speciellt till en viss årstid?

Jag har, efter mycket funderande fram och tillbaka, kommit fram till att svaret måste bli Nej, det finns inga "årstidsböcker". Om man tänker efter så är det rätt absurt. Vem i hela världen kom på en sån fånig idé?!

Men okej, säg att det finns sommarböcker. Vad betecknar en sån? Den borde väl vara somrig, blommor och bin typ. Ordet sommar för mig innebär glädje, lek och skoj, värme, bad och sol. En sommarbok borde alltså innehålla åtminstone två-tre av dessa. Rent teoretiskt skulle man kunna säga att en typisk sommarbok alltså är detsamma som en kärleksroman. Vilken i sin tur skulle resultera i att jag inte äger några direkta sommarböcker. ^^

Här är hur jag ser på saken:


Sommarbok - romantik, barn

Höstbok - deckare, thriller

Vinterbok - skräck

Vårbok - trädgård, djur


Bara för att få känna mig lite elak så ställer jag nu den enerverande frågan till er läsare; Vad har ni för sommarböcker?


Vad blir det för mat?

Jag ska börja ta hand om matlagningen här hemma, men jag hittar inga roliga recept. Pastagratäng och ugnsstekt falukorv är väldigt gott men det kan ju bli lite tragiskt efter ett par dagar.
Har ni några tips på recept? Eran favoritmaträtt kanske? Skirv gärna och berätta för mig! Ni kan antingen skriva ner dem här i kommentarer eller till min mailadress: zirathi@live.se
Jag uppskattar självklart om jag kan få hela receptet och inte bara namnet på maträtten.

Tack på förhand!


1 000!!

Jag äger nu precis 1 000 böcker!!


Det här påminner om mitt rum ^^
tillhör eskimoblueboy


Dammtussar och Techno

- Jag har ett skrivbord och ett golv! o.O ^^

Håller på att städa rummet och hittade precis mitt skrivbord. Uppmärksammade dessutom att jag faktiskt har ett golv härinne... *s* Nej, jag städar inte såå ofta.
Lyssnar på techno m.m. medan jag städar. Utan musik blir det för tråkigt.
Ser förresten att jag måste sopa av min plåtburk och dammsuga under datorbordet. Här var grått av damm! Nu är bara den stora frågan var jag städade undan dammtrasan...


Seminarieprogrammet

Yey! Hämtade precis in posten och gissa vad som låg och väntade i brevlådan?! Mitt seminarieprogram för Bok & Bibliotek! Så nu ska jag sätta mig och läsa. :D

What Mythological Creature Are You?

You Are a Mermaid
You are a total daydreamer, and people tend to think you're flakier than you actually are.
While your head is often in the clouds, you'll always come back to earth to help someone in need.
Beyond being a caring person, you are also very intelligent and rational.
You understand the connections of the universe better than almost anyone else.

Hittade denna hos Angelika
Vad blir DU?

Nåå?!

Vad tycker ni? Blev bloggens nya utseende snyggt?
Första gången för mig att ändra färgkoderna i html, men det gick ganska bra tycker jag. Ville ha bloggen ljusare... hoppas bara inte detta blev för ljust ^^

Kommentarer tack!!

Månadens Fantasy - maj 08

Ingen kommentar...
Sista "läsdagen" för mig nu på tisdag. Tar studenten sen den 13 juni. Så nu kan jag äntligen få ägna mig åt mina älskade böcker igen!

RSS 2.0