Från bok till film

I år är det flera böcker som tar steget ut på vita duken. Jag har prickat för tre stycken som jag måste se.
 
Beautiful Creatures
Magi, kärlek och humor. Denna har premiär redan nu i februari och boken håller jag som bäst på att läser. Jag tycker väldigt mycket om boken och har ganska stora förhoppningar på filmen.
Recension av boken kommer publiceras på förlagets recensionsdatum, den 6 februari.
 
World War Z
Sommarpremiär för zombies. Denna titel står i min bokhylla och jag måste dessvärre säga att den fortfarande är oläst. Men det ska ändras på, det kan jag lova.
 
Percy Jackson och Monsterhavet
Kommer ni ihåg halvguden och hans vänner? Nu är de tillbaka på vita duken i en filmatisering av andra boken  i serien. Jag läste faktiskt första boken efter att ha sett filmen, men den här gången tänkte jag läsa boken först. Ska bli spännande att se inte bara om filmen lever upp till boken utan även om del två är lika bra som del ett.
Premiärdatum i augusti.
 
Filmatiseringen av The Host av Stephanie Meyer kommer även ut i år samt en ny version av Stephen Kings Carrie, vilken jag tycker de har gjort alldeles för många filmatiseringar av nu. Ärligt talat var jag inte särskilt imponerad av första filmen och inte har de efterföljande varit bättre. Boken är fantastisk och jag tycker inte någon av filmerna gör den rättvisa.

Läsgodis

Choklad. Jag älskar verkligen choklad. Men trots detta har jag ett tillfälle då jag absolut inte kan äta choklad och det är medan jag läser. Jag skulle få panik om det blev bruna, kletiga fläckar på någon av de vita sidorna.
Men det finns som tur är mycket annat som jag tycker funkar bra som läsgodis. Vingummi, t.ex. Eller gélehallon. Trots att de är täckta av socker så tycker jag inte att det är så farligt. Det går att borsta av.
 
För min del är regeln att det inte får vara kladdigt. Jag är väl lite av en pedant när det kommer till mina böcker. Inga märken eller fläckar får förekomma. Därför inga hundöron och ingen choklad. Att dricka går bra så länge jag inte håller över boken - risken att spilla!
 
Hur ser ni på det här med läsgodis? Dela gärna med er av era tankar. Kanske ni inte äter överhuvudtaget medan ni läser? Eller kanske det finns somliga av er som helt enkelt inte bryr sig?

RSS 2.0