Tre nygamla

Trots vad jag tycker om denna lilla håla så har vi faktiskt ett trevligt litet magasin med diverse begagnade prylar. Däribland en hel del böcker. :)
Dessutom går pengarna de får in till familjer och barnhem i Rumänien!


Jag hittade dessa böcker idag:
En komikers uppväxt - Jonas Gardell
Himmelska förbindelser och andra kärleksäventyr - Alexander McCall Smith
100 Japanska Rätter

Om ni är nyfikna är här deras hemsida - Magasinet

Klappar, klappar, juliga klappar...

Stresshandlat julklappar idag! Normalt brukar jag försöka vara klar med alla julklappar någon vecka innan julafton, men detta år hann jag inte det. Första (och absolut sista!) året jag letar julklappar den 23 december... stressigt och frustrerande. Jag och stress är ingen vidare kombination.
Nu är dock alla klappar inslagna.

Imorgon är det äntligen julafton! Den ska firas hemma hos bror min. Kommer säkert bli både trevligt och mysigt, men bokmal som jag är så tar jag nog med en bok. ;) Kan ju inte begära att jag ska vara social hela dagen! Haha
Boken som följer med blir Så går en dag ifrån vårt liv och kommer aldrig åter av Jonas Gardell - har läst ca en tredjedel än så länge och jag gillar vad jag läst hittills.


Läser ni något under julafton eller är denna dagen helt tillägnad släkt och vänner?

Återuppstånden

Det tog ett litet tag, men nu är jag tillbaka på riktigt!
Underbart att vara här i bokbloggarnas värld igen. Hur har jag klarat mig utan er alla så länge?!

Än så länge har bara en bokrecension postats, men sammanlagt har det ändå blivit sex nya inlägg. På tre dagar. Och många mer ska det bli!
Har även rensat lite bland mina länkar och gjort om menyn en aning. Kände att det behövdes.
Går i tankar om att ändra designen på bloggen helt, men det är fortfarande bara i idéstadiet. I vår kanske? Vi får se...

Testar ljudbok

Har fått höra från flera personer nu att jag borde testa att lyssna på Mark Levengoods böcker. Ljudböcker, vill säga.
Jag tyckte verkligen om att läsa Och jag läste att det var omöjligt att leva lycklig förutan dig, men det är ju lite skillnad på att läsa och lyssna. Ljudböcker har aldrig riktigt varit min grej. Men beslöt mig för att ge käre Levengood en chans. Det är ju trots allt han själv som läser!

Därför kommer jag nu i jul starta med att lyssna på Sucka mitt hjärta men brist dock ej - tack till min söta far som skaffade denna åt mig. :)

Tävlar om ett bokpaket...


Jag tävlar om ett bokpaket hos Barnboksbloggen!

Länk till tävling

Julig enkät

Hittade denna lilla julenkät hos Enbokcirkelföralla.


1. Vilken bok önskar du dig i julklapp?
Jag önskar mig faktiskt Guinness rekordbok. Kanske inte världens mest spännande bok, men den är rolig att bläddra i och jag har faktiskt sett ett av de nya rekorden live. ;)

2. Om du fick ge en bok till vilken känd person du vill, vilken person skulle du välja och vilken bok? Skriv gärna varför.
Adam Lambert. Han skulle få boken The Vampire Who Loved Me. Helt enkelt för att jag tror den skulle falla honom i smaken.

3. Nämn en bok som du tänker ge bort i julklapp.
Är inte helt klar med julklappar än och jag vet inte om det blir några bokklappar i år... kanske. Vi får se.

4. Har du någon jultradition som du följer varje jul?
Vet inte om det kan räknas till tradition, men jag gillar att krypa upp i soffan med julmusik i bakgrunden och läsa en riktigt god bok i skenet från julgranens belysning.

5. Vad har du alltid på ditt julbord?
Förutom köttbullar och prinskorv? Tja, tunga och omelett. Svampomelett. Jo, jag tycker faktiskt det hör julen till.

6. Vad önskar du dig i julklapp utöver boken i fråga 1?
Hmm... pengar. Jag gillar att kunna köpa precis vad jag vill ha. Plus några andra småsaker som jag har "glömt bort".

Litterära Soundtracks

En artikel i SvD om hur författare börjar sätta ihop spellistor till sina böcker fångade mitt intresse. Där nämns flera exempel, så som John Ajvide Lindqvists spellista till Lilla Stjärna och Christoffer Carlssons soundtrack till Fallet Vincent Franke. Men författarna verkar dock ha olika uppfattningar om spellistorna. Lindqvists lista består t.ex. av låtar som förekommer i själva boken, medan Carlsson har skapat ett "äkta" soundtrack.
Personligen måste jag säga att jag föredrar soundtracks. Ett "riktigt" soundtrack. De delger en känsla som passar till boken; hjälper till att sätta en feeling till själva läsandet. Som både läsare och författare av fanfiction - en berättelse byggd på verkliga karaktärer och/eller, i vissa fall, verkliga människor - uppskattar jag ett bra soundtrack till vad jag läser. Det hjälper mig att se berättelsen ur författarens syn, man kan säga att jag känner att jag får större förståelse för hur författaren tänkte när denne skrev boken. En slags hjälp att känna av stämningen och kanske även förstå de bakomliggande tankarna. Är ni med mig så långt?
Jag kan samtidigt förstå de som inte vill ha någon spellista till det de läser. De vill kanske skapa en egen uppfattning om boken och tycker att en spellista hindrar detta på ett eller annat sätt.

Vad tycker ni? Litterära soundtracks, ja eller nej?Jag skulle vilja ge en liten pik till författarna dock. För oss som inte har Spotify är det lite svårt att lyssna på spellistorna!

Och jag läste att det var omöjligt att leva lycklig förutan dig av Mark LevengoodOch jag läste att det var omöjligt att leva lycklig förutan dig

Mark Levengood


När Mark var liten sjöng morfar för honom:
Och jag läste att det var omöjligt att leva lycklig förutan dig.
Det är också titeln på Mark Levengoods tredje bok. Här får vi träffa uselt trollande morfar, Marks kedjerökande mamma, gamla fröken i skolan som förtvivlat håller planschen med ”Jesus går på vatten” som värn mot den Nya Tiden, och storebror som aldrig kunnat förlåta att han fick lillebror Mark istället för en kanin.
Men möt även taxichaffören som slickar på kontokorten, argsinta nunnor i Calcutta, stjärnögda gynekologer och släktens enda vita får, kusin Stefan.


Med en ironisk humor, som vid vissa tillfällen gungar på gränsen till satir, berättar Levengood i små korta berättelser om sitt liv. De ligger i oordning – lite som om man lagt in berättelserna i en mp3 och tryckt på shuffle – men det är inte det minsta förvirrande, istället känns det lättsamt. Som läsare får man verkligen ta del av författarens minnen utan någon cencur. Det är naket, roligt och spännande.
Jag skulle på ett sätt vilja kalla den här för en sorts feelgood bok. Den är väldigt lättläst och gjorde mig som läsare väldigt glad, en uppfriskande fläkt i den trista vardagen skulle man kunna säga.
Varmt rekommenderad varken du är ung eller gammal läsare. Själv ska jag ge mig i kast med Levengoods tidigare två böcker.

Betyg: *****


RSS 2.0