Veckans lästrio - geografiska platser

Jaha, då var det dags igen. Men geografiska platser... ja, ähum... jag får göra mitt bästa och jag ber så mycket om ursäkt om jag upprepar mig med ett par böcker. Jag är ganska trött idag så det kanske inte blir så snyggt. Ni får ha lite överseende med mig.


Kitty and The Midnight Hour av Carrie Vaughn

Jag vet att jag har tagit upp Kitty-böckerna ett antal gånger nu, men jag har inte hunnit läsa så många nya fantasy på sistone och jag orkar inte fundera.

Den utspelar sig i Denver, där jag varken har varit eller vill åka. Man får dock inte veta så mycket om platsen då större delen av berättelsen utspelas i en radiostudio.


Kitty Goes to Washington av Carrie Vaughn

Kitty igen.

Den här utspelar sig, som man kan förstå av titeln, i Washington. Då menas Washington D.C. alltså. Där har jag aldrig heller varit och vill inte åka dit heller, jag är inte så nyfiken på varken Amerika eller England.


Min morbror trollkarlen av C.S. Lewis

Narnia! Aldrig varit men skulle absolut åka dit om jag fick chansen. Tänk att få strosa runt där och kanske prata med några djur.

Men i början av boken så befinner de sig faktiskt i London. Min kompis har varit där. Enligt honom var det ganska roligt, men extremt dyrt. Även att denna berättelse utspelar sig på 1800-talets London. Nu åker man ju buss istället för droska... även om droskan finns kvar. Himlars, det har ju inte ändrats ett dyft!


Kommentarer
Postat av: Inga-Lina

Vilken kul grej att ha med Narnia! (Jag är själv en Narnia-fantast).

2008-04-03 @ 20:43:16

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0