Essätävling

Vetsaga anordnar nu en essätävling inom genrerna fantasy och science fiction. Vinnaren får ett pris bestående av 5 000 kr. Mera info. angående tävlingen (och vad en essä är) hittar ni här! Tävlingen stöds av Stiftelsen Alvar Appeltofts Minnesfond och Catahya.

Så nu ska jag börja fundera ut ett ämne, blir faktiskt första gången jag skriver en riktig essä. Tack så mycket Johan för att du mailade, vore ju hemskt om jag skulle missat detta!


Kommentarer
Postat av: Teater på hjul

"Teater på hjul" är en nystartad teatergrupp från Göteborg. Syftet med "Teater på hjul" är att under hösten'09 turnéra runt om i Sverige med en färdigskriven pjäs.

(Pjäsen kommer att handla om fem ungdomar som av olika anledningar sitter på en anstalt någonstans i Sverige. Den innehåller allt om hur det är att vara ung i dagens läge, om kärlek, vänskap, sexualitet, utanförskap och livsöden.)Idén att starta en teatergrupp kläcktes under en kortfilmsinspelning som vi alla fyra medverkade i. Alla älskar vi ju att skådespela så vad satt inte bättre än att starta en teatergrupp? Sen att idén utvecklades till att vi kunde ta chansen och turnera runt i Sverige med ett manus vi själva skrivit var en stor bonus. Men självklart är det inte lika lätt som det låter. För att färdigställa vår idé behövs vissa saker, tålamod, pengar, turnébil och ett färdigt manus är bara några få saker av allt som behöver göras innan avresa. Om allt går enligt planerna kommer vår turné börja hösten'09. Tillsammans med oss på turnén kommer även vår ljud&Ljus-ansvariga Amina att vara. Varje Onsdag träffas vi för att gå igenom allt som behöver göras och inte. Manusets grund är inprincip klar, det är bara replikerna som behöver skrivas och sättas. Under sommaren nästa år kommer vi att jobba och slita för att få ihop pengar till allt som behövs, som tex bensin, mat, bil och boende under hela turnen. Tanken är att uppträda på gymnasium runt om i landet. Vi vill beröra människor och träffa deras hjärtan med våran historia och det tror vi att vi kan lyckas med väldigt bra. Vi är själva ungdomar så vi vet vad andra ungdomar behöver lära sig och vad dem vill höra. Vi vill lämna eftertanke hos de ungdomar som ser pjäsen, en tankeställare.Vi kan tänka oss att vår process är en spännande resa att följa, vilket man kan göra på vår blogg. Där skriver vi om allt som sker på våra möten, om hur vi kommer att gå till väga för att skaffa pengar till vårt projekt och ett och annat smakprov ur dramapjäsen. Vi skriver även om vårt viktigaste mål just nu, nämligen att få tag i en femte skådespelerska. Dels för att manuset vi har fantiserat fram kräver en femte roll och dels för att det på något sätt känns perfekt med just tre killar och två tjejer. Det finns därför en annons på bloggen om det. Meningen med vår blogg är att läsarna skall kunna följa HELA vår process och hela turnén. Det kommer att bli som en slags dokusåpa, fast i bloggvärlden då läsarna kommer att följa med oss ut på turnén där bloggen kommer att ha en stor del. Vi kommer att blogga flera gånger per dag, om framträdanden, vad vi gör i pauserna, hur vi blir bemötta i varje stad, eftersom vi kommer åka genom hela Sverige. Vi vill att läsarna skall kunna känna att dem är med oss på resan, varje steg vi tar.

Vi ser verkligen fram emot att få höra från der. Eftersom projektet kan visa många att ungdomar är kreativa och för att vi känner att det är något spännande för folk att se och höra om.

Varma hälsningar Teater På Hjul

2008-12-12 @ 01:30:41
URL: http://teaterpahjul.blogg.se/
Postat av: Snöfrid

Teater på hjul: Det låter som en väldigt spännande och rolig idé! Men snälla, kunde ni inte skrivit detta i ett mail istället? Blev en himlans lång kommentar ju.

2008-12-12 @ 01:35:49
Postat av: Lotta

Skit också, det var så nära: http://enbokomdagen.blogspot.com/2008/12/vinnare-tvling-6.htmlDu är bättre på att gissa än jag är :PKram

Trevlig tredje advent

2008-12-14 @ 03:24:19
URL: http://deliquate.blogg.se/
Postat av: Snöfrid

Lotta: Haha, det vet jag inte. Jag hade ju faktiskt både och hemma ;) Typiskt bara, farsan höll det i handen och kommenterade att pelletsena vägde ca 50 gram. Tänk om jag hade skrivit precis vad han sa xP Men men, bättre lycka nästa gång till oss båda! o(^x^)o

kram å tack detsamma

2008-12-14 @ 12:01:05

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0