Bokfemman - serier

Väl medveten om hur sen denna bokfemma blir, men bättre sent än aldrig. Det ska vara mina topp fem serier men bara så ni vet så står de int i inbördes ordning.

Sagan om Drakens återkomst av Robert Jordan (22 delar - 11 delar på engelska)
Ett sällskap på åtta ger sig av på en farofylld resa mot Tar Valon. Allting beskrivs med stor omsorg, på ett målande och fascinerande sätt. Fastnade för mystiken, författaren har ett sätt att berätta mkt men ändå lämna ute nån liten detalj som gör en varelse mystisk och får mig som läsare att vilja fortsätta läsa. De hemlighetsfulla Aes Sedaierna är bra exempel på detta, man är int helt säker på om de är onda eller goda och man undrar hela tiden hur stor kraft de verkligen har.

Amber av Roger Zelazny (tio delar)
Nio prinsar som alla slåss om tronen i Amber. Handlar främst om prinsen Corwin, som till en början har tappat minnet och måste få tillbaka det fortast möjligt. Gillade idén att det finns mängder med olika världar, s.k. skuggor däribland vår värld, och sen denna sanna världen Amber. De nio prinsarna av Amber kan resa genom skuggorna och spänningen var alltid hög då man int visste vad de skulle möta då de gav sig in i en ny skugga.

Noble Dead av Barb & J.C. Hendee (sex delar)
En Buffyartad fantasy. Magiere och Leesil tjänar pengar på att lura människor, Magiere utger sig för att vara vampyrjägare och tillsammans med sin vän reser de runt till olika byar för att skydda byborna från blodsugarna. Allt går bra ända till den dagen de möter en riktig vampyr. Jag har alltid varit en stort fan av vampyrer och har även sett varenda avsnitt av Buffy the Vampireslayer så det behövs nog knappast nämna att jag verkligen älskar denna serie. Sättet vampyrerna är beskrivna på, de är nobla varelser med klass och kraftfulla förmågor, tilltalade mig direkt. Gillar ni vampyrer, Buffy eller Underworld? Läs den här serien!

Narnia av C.S. Lewis (sju delar)
Typisk fantasy där det goda slåss mot det onda. Godheten symboliseras av det väldiga lejonet Aslan, "skaparen" av landet Narnia, medan det onda symboliseras av den grymma häxan. Men de som slåss är en grupp barn vilka vilka blir utsedda till Narnias härskare av Aslan. Klassisk fantasy när den är som bäst. Jag föll personligen direkt för Aslan, han var ett stort lejon men ändå så otroligt snäll, förstående och klok. Som djurvän så är böckerna underbara med alla sorters djur och varelser, alla med talets förmåga och egna personligheter vilket gjorde dem fantastiskt roliga.

Harry Potter av J.K. Rowling (sju delar)
Pojken som får reda på att han är trollkarl och en mäktig sådan. Man kommer snabbt och lätt in i böckerna och jag gillar verkligen blandningen av verklighet och fantasi som blir av den "vanliga" familjen Dursley och all magi som Harry får uppleva på Hogwarts.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0