Bokfemman - favoritämne/tema

Det finns ett antal ämnen, eller undergenrer om man så vill, inom fantasy. För att nämna några så har vi heroisk/krigisk fantasy, "low fantasy" vilket innebär att det innehåller ganska lite magi m.m. och "high fantasy" vilket är motsatsen, alltså den innehåller väldigt mycket magi m.m.

Jag har ingen favorit undergenrer. För mig är alla undergenrer lika bra, skillnaden utgörs av vad man tycker om själva berättelsen. P.g.a. detta så har jag bestämt mig att bara skriva fem böcker som jag gillar men int har skrivit om tidigare på sidan.


Jennifer Scales and the Ancient Furnace av MaryJanice Davidson & Anthony Alongi

En helt vanlig tjej i en helt vanlig stad med helt vanliga människor. Det är iaf vad Jennifer tror, ändå tills den dag hon fyller fjorton. Blå fjäll och klor! Jennifer är en vardrake, vilket innebär att hon kommer förvandlas till en drake vid varje fullmåne. Och för att göra saken ännu värre så visar det sig att staden hon bor i är full med "bestjägare" och däribland hennes bästa vän.

  

Jennifer Scales and the Messenger of Light av MaryJanice Davidson & Anthony Alongi

Jennifer har börjat vänja sig vid sina vingar och klor. Men problemen verkar bara ha startat när ett krig är på väg att bryta ut mellan vardrakar, bestjägare och varspindlar.

  

Mattimeo - Slagar den Grymme (del 1) av Brian Jacques

Musen Mattimeo, son till Matthias Krigaren, lever ett glatt liv i Redwall klostret tillsammans med sina vänner. Men en dag anländer en gycklande räv till klostret. Dagen efter är räven och hans följe försvunna och tillsammans med dem unge Mattimeo.

  

Drakväktare av Andreas Roman

En man försöker rädda sin fru och dotter från banditer, en ung kvinna som hjälplöst ser hur livet rinner ur hennes bror, en kvinna på jakt efter en legend. Alver och magiker. Deras vägar korsas på ett underligt sätt och sedan länge glömda varelser vaknar till liv.

  

Tystnadens skog av Emily Rodda

Sonen till en smed, Love, ger sig ut tillsammans med mannen Barda för att hitta ädelstenarna till Deltoras magiska bälte som blivit stulna.  Det är en farofylld färd och landets öde vilar på deras axlar.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0