Bokfemman - främmande kulturer/resa med böcker

Ett nästan perfekt tema för ett fantasyfreak. Men då nästan varenda fantasy utspelar sig i en främmande kultur, jämfört med vår egen, så har jag beslutat mig för att lista fem böcker där personerna i berättelsen färdas till en, för dem, främmande kultur.


Alice i Underlandet av Lewis Carroll

Flickan Alice följer efter en lustig liten kanin ner i ett hål. På andra sidan hålet finns Underlandet. Där träffar hon alla möjliga lustiga figurer, däribland en kålmask som röker vattenpipa samt en påskhare, en hattmakare och en halvsovande hasselmus vilka sitter och dricker te.


Alice i Spegellandet av Lewis Carroll

Samma tema som i Alice i Underlandet, fast den här gången hamnar hon i det minst lika lustiga Spegellandet.


Den oändliga historien av Michael Ende

Den elvaåriga pojken Bastian stjäl boken "Den oändliga historien" från ett antikvariat. Han gömmer sig på skolans vind och är snart helt uppslukad av boken. Landet Fantasia håller på att förstöras av det mäktiga "ingenting" och Barnakejsarinnan är döende. Det råder kaos i landet och när Barnakejsarinnan dessutom ber Bastian om hjälp att rädda landet, samt hennes liv, tvekar han. Bad en av karaktärerna just om hans hjälp och finns det verkligen något han kan göra?


Narnia-serien av C.S. Lewis

Har redan skrivit om denna serie i en tidigare bokfemma, Bokfemman - serier.

Den handlar om en grupp barn vilka, när de leker kurragömma, råkar färdas till landet Narnia. Det hela startar med att ett av barnen gömmer sig i en garderob vilken i själva verket visar sig vara en passage till det magiska landet. Där inträffar sedan flera spännande och farliga äventyr.


Hook av Terry Brooks

Baserad på filmen med samma namn. Peter Pan återvänder till landet Ingenstans, med den lilla skillnaden att han är nu vuxen och har fru och barn. Man får återse kapten Hook (kapten Krok) och den tickande krokodilen samt alla andra härliga karaktärer.


Kommentarer
Postat av: HATERZ

kolla in våran blogg ;)
PEACE!

2008-03-19 @ 23:14:10
URL: http://haterz.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0