Trollskogen

Var på Öland förra helgen och tog då en promenad i Trollskogen, och stigen jag gick heter självklart Trollstigen. Det är ett väldigt passande namn. Väldigt trolskt och mystiskt, får nästan en känsla av att du gått in i en annan värld. Skogen är stor och stigen är lång, runt 4.5 mil att gå.
Till en början kan det kännas som vilken skog som helst, men man märker ändå snabbt skillnaden. Växtligheten är väldigt tät och annorlunda, träden blir större ju längre in man kommer och stigen blir smalare. Efter en stund kommer man till en slags passage. Där är stigen knappt en halvmeter bred och när du kommer ut på andra sidan är det som om du verkligen har hamnat på en annan plats. Träden är enorma och formade på alla möjliga lustiga sätt, längs med både träd, sten och mark klättrar murgrönan. Ni måste nästan se det själva för att kunna förstå. Jag rekommenderar er att gå längs Trollstigen om ni åker till Öland, det är en upplevelse man inte får missa!


Trollskogen omges nästan helt av vatten (kanske inte så underligt när den ligger på Öland) och som ni kan ana på bilden så var det dimma. Det syns inte så väl på bilden här men faktiskt så såg man inte många meter ut i vattnet, det var helt vitt! Och dimman letade sig in på land, in i Trollskogen. Det gav åtminstone mig en mystisk känsla...

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0