Bokrecension - Föräldrafritt


Föräldrafritt

Emily RoddaJulia och hennes vänner, Fran och Claudine, vill åka på semester tillsammans men föräldrarna vill inte släppa iväg dem på egen hand. Som tur är har Frans mormor och morfar ett stort hus och tjejerna kan få bo för sig själva på bottenvåningen.

Efter mycket planerande ger sig de tre förväntansfulla tjejerna av på sin första föräldrafria semester någonsin. Men redan från början går allt snett. Huset de ska bo i har hemsökts av termiter som ätit upp golvet och tjejerna får tränga ihop sig i ett enda rum. Att laga mat visar sig inte heller vara så lätt och flickorna håller på att svälta ihjäl. Till råga på allt skenar deras fantasi iväg när de upptäcker att grannfrun har försvunnit efter ett gräl med sin man. Tjejerna är övertygade om att mannen har mördat frun och att han nu är ute efter dem...


En lättsam bok med ett enkelt språk. Den speglar verkligen barns livliga fantasi och är ett bevis på att det inte alltid är så lätt att skilja på fantasi och verklighet.

Den är skriven ur Emilys perspektiv och hon livar verkligen upp stämningen med sin extrema fantasi. Hon låter fantasin skena iväg hej vilt angående allt, vilket gör det väldigt roligt som läsare att lyssna på hennes idéer.

Den går fort att läsa. Men trots humorn och det enkla språket så var den lite vimsig. Emily återberättar en händelse samtidigt som hon talar om vad som händer i nutid runt omkring henne, ibland blev det lite störande med allt hoppande fram och tillbaka.

Jag rekommenderar den till alla yngre därute.


Betyg: ***


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0