Att referera en språkfråga

"Syftet med denna uppgift är att muntligt referera och ta ställning till innehållet i en artikel som på ett eller annat sätt handlar om språk, kommunikation eller samtal. Utgångspunkten för uppgiften kan också vara en artikel i någon språkriktighetsfråga. Innehållet i artikeln ska refereras och göras levande och intressant för åhörarna samt få dem att tända till. Framställningen ska vara tankeväckande och som talare ska du ta ställning i den språkfråga som introduceras, diskuteras eller avses i den artikel som du har till hands..."

Jag orkade inte skriva ut mer. Det blir lite långt och jobbigt att läsa också.
Men detta är vad jag ska förbereda till måndag i kursen jag läser, Svenska språket 1. Lider av extrem rampfeber så vi får väl se hur jag klarar ut det. Sist jag försökte tala inför en klass/grupp sprang jag ut ur salen, kanske låter lite överdrivet för vissa men jag tyckte det var otroligt jobbigt att ha allas blickar vända mot mig. Dock är denna grupp inte så stor och alla verkar vara väldigt trevliga så jag hoppas det ska gå bra :)
Men jag är bara lite fundersam över uppgiften. Språkfråga - vad lite mer exakt räknas som det? Någon som har ett exempel? Det borde väl vara en artikel som helt enkelt handlar om något språkligt, men jag känner mig ändå lite osäker.


Återigen ett inlägg som inte direkt har något med litteratur att göra. Men samtidigt så handlar det om det svenska språket vilket används när vi läser osv.


Kommentarer
Postat av: Fia

Jag kan föreslå att du läser en retorikkurs, eller en bok som heter Att Våga Tala. Det hjälpt mig något enormt. Jag önskar dig lycka till med föredraget. Kom ihåg, litet nervositet inför ett föredrag är bara bra för det hjälper dig att koncentrera dig på uppgiften.

2010-03-05 @ 17:15:21
URL: http://www.boktimmen.blogspot.com
Postat av: jennifer

du får ta o må bra nu och komma hit och hämta buffy och vampyrerna säsongerna snart har bara 9 gb kvar så behöver rensa datorn ;)

2010-03-05 @ 22:38:45
URL: http://justmejennifer.blogg.se/
Postat av: Snöfrid

Fia: Tack för tipsen! :)

2010-03-06 @ 15:43:41
URL: http://fantasy03.blogg.se/
Postat av: jennifer

sv: neeh kan ingen annan dag asså:/. men aah inte säkert att säsong två är kvar på min dator för kanske måste ta bort den men vi får se sen :)

2010-03-06 @ 17:20:48
URL: http://justmejennifer.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0