Den försvunna hästen av Pia HagmarDen försvunna hästen

Pia Hagmar


Plötsligt sätter sig Myggan upp med ett ryck. Det är så oväntat att Aron blir rädd.
- Vad är det? viskar han från sin plats i höet.
- Jag vet inte riktigt, viskar Myggan tillbaka. Jag tyckte att jag hörde något.
Försiktigt kryper hon mot höloftets öppning för att kika ut. Aron suckar. Det enda han vill är att få sova. Men plötsligt hör han också ljudet, ett svagt brummande som närmar sig.
Han ålar snabbt bort till Myggan. Det är så mörkt det kan bli en augusti-natt, men på avstånd syns ljuset från två strålkastare.
- Det är en bil, säger Myggan. Den måste vara på väg hit för vägen tar slut här.
- Tänk om det är tjuvarna. Vi måste gömma oss, väser Aron. Skynda dig!


Deckare har aldrig varit en favoritgenre hos mig. Men det finns nästan alltid undantag! Dalslandsdeckarna är ett exempel. Detta är en fantastisk serie ungdomsdeckare. Jag kom först i kontakt med Hagmars böcker genom högläsning för min brorsdotter som verkligen älskar den här serien.
Böckerna är medryckande vare sig du är ung eller gammal läsare. De är skrivna med en härlig blandning spänning och humor, aldrig för läskiga för de yngre läsarna och heller aldrig tråkiga för de äldre. Språket är lättsamt och formulerat på ett sådant sätt att böckerna fungerar lika bra för högläsning som att barnet läser självt. Jag rekommenderar dock högläsning för att böckerna ger en rolig gemensam läsupplevelse.

Betyg: ****


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0