De som går igen av Marcus Sedgwick


De som går igen
Marcus Sedgwick


Peter fick behärska sig för att inte skrika, han med. Med djup och dödlig skräck såg de snön rasa ner från gravar på alla håll. Sofia snodde runt. ”Peter!” Han följde hennes exempel och upptäckte att samma sak hände bakom dem. Och det de fick se därnäst var bisarrt och ännu mer skrämmande. Runt omkring dem reste sig långsmala, snötäckta fyrkanter. Gravarna höll på att öppnas. Snön gled av när kistlocken fälldes upp och sköts åt sidan.

Jag gillade verkligen den här boken. Den griper tag i läsaren från första meningen och greppet hårdnar sen ju längre du läser.
Språket är vackert snidat, nästan poetiskt på sina ställen. Författarens sätt att beskriva omgivning och människor skapar känslan av att man faktiskt är där, i händelsernas centrum, själv. Jag vill väldigt gärna läsa mer av denna författare.
Själva storyn är så där härligt spännande och skrämmande. Skulle passa utmärkt som höstläsning, eller sent på natten när det är alldeles tyst omkring en, man kan höra hur det knakar i husknutarna. En riktig thriller. Är man ett fan av spökhistorier passar denna perfekt. Varmt rekommenderad.

Betyg: ****


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0