Mercurium av Ann Rosman

Mercurium

Ann Rosman

 

 

År 1802 står Metta Fock Ridderbielke inför rätta misstänkt för mord på sin man och två av sina barn. Mot sitt nekande döms hon att sitta på Carlstens fästning. Isolerad på den karga ön ska  hon stanna, tills hon erkänner eller går under – vilket som kommer först. Utan möjlighet till kontakt med omvärlden, utan vare sig penna eller papper, börjar hon brodera. Ord för ord tar en förtvivlad nådeansökan form.

 

2011 hålls en storslagen maskerad på fästningen. Gräddan av Sveriges societet är där, och innan kvällen är över har två personer mist livet. Men portarna har hela tiden varit stängda  och bevakade, ingen kan ha tagit sig in – eller ut. Finns mördaren någonstans bland de 94 gästerna? Kriminalinspektör Karin Adler kallas till platsen och pusslandet kan börja…

 

En toppenbok där två historier vävs samman. Mettas grymma öde griper tag och man vill gärna se att hon får upprättelse. Samtidigt som man undrar vem är nutidens mördare? Jag har sträckläst den men jag kommer att läsa den igen i ett lugnare tempo. Det är den värd.

 

Betyg: *****

Gästrecensent: Snowstorm


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0