Paradisoffer av Kristina Ohlsson

Paradisoffer

Kristina Ohlsson

 

 

En fullsatt Boeing 747 lyfter från Stockholm och flyger mot New York. Kort efter start hittas ett hotbrev ombord.

Krav riktas både mot den svenska och amerikanska regeringen, om de inte infrias kommer planet att sprängas.

Kaparna vill riva upp beslutet att utvisa en man som av Säpo ses som en säkerhetsrisk. Regeringen ställs inför valet att rädda livet på de fyrahundra passagerarna som hålls som gisslan på tiotusen meters höjd eller att fullfölja utvisningen.

Kriminalkommissarie Alex Recht utreder kapningen tillsammans med den färgstarka Eden Lundell på Säpos kontraterrorenhet. Fredrika Bergman, som jobbar temporärt på justitiedepartementet, är inblandad i utvisningsärendet och blir kontaktperson mellan regering och polis. De förstår snart att planen bakom kapningen är långt mer ondskefull än de någonsin kunnat föreställa sig.

Timmarna går och Fredrika och Alex inser med växande fasa att de snart förlorat varje möjlighet att rädda planet och dess passagerare. Kampen mot klockan blir också en kamp mot de amerikanska myndigheternas skräck för nya terrorattentat.

Och snart är bränslet slut…

 

En välskriven bok, klart bättre än jag trodde. Flygplanskatastrofer och kapningar har förekommit i många böcker och filmer så min förväntan på boken var inte så hög. Kristinas bok gör dock att jag fångas och inte gärna lägger ifrån mig boken.

De många karaktärerna och händelserna som vävs ihop är trovärdiga. En bra bok för oss som gillar realistisk spänning.

 

Betyg: ****

Gästrecensent: Snowstorm


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0